Жулиета Стоянова открива изложба "Вдъхновена от любов"

"Вдъхновена от любов" е първата самостоятелна изложба на Жулиета Стоянова, която ще бъде открита на 14 октомври 2009 г. в националния музей "Земята и хората", София.

В експозицията са представени над 100 живописни творби, създадени с пръсти, като маслените бои са нанесени направо върху платното. Сюжетите на картините се раждат без предварителна нагласа, какво ще бъде рисувано. Има цветя, пейзажи, изчезнали  градове, абстракции и образи.

По професия е машинен инженер със специализация "Приложна математика и информатика" в ТУ, София. Завършила е и второ висше – "Международни икономически отношения". В момента работи като продуктов мениджър в европейска компания за високи технологии в областта на кардиологията. В сферата на живописта художничката работи едва от три години. Това е първата самостоятелна изложба на Жулиета Стоянова, вдъхновена първоначално от топлите цветове на Мексико, където пътува, преди да започне да се занимава с рисуване.

„Сюжетът на картината никога не е ясен. Той се ръководи от моето моментно настроение, светоусещане. От там идва изборът на цветова схема, за дадена композиция. В последствие цветните петна оформят картина, която носи в себе си момент, история, настроение“, обяснява за композициите си Жулиета Стоянова.

Това е и основната причина всяка картина да бъде рисувана наведнъж – за да се запази настроението, което е обзело художничката и което намира израз в платната.

 Изложбата ще продължи до 8 ноември.

Начало на откриването: 18.30 ч.

Вижте още:
Светлина и любов струят от картините на Саша Тодорова

 

Сподели в: