Жив Google и човешки мозък – заедно в изложба на Галерия УниКредит Студио

От 13 до 15 септември галерията за модерно изкуство на УниКредит Булбанк – УниКредит Студио ще представи едни от най-атрактивните експонати от изложбата LivingWEB™ – интерактивна инсталация, наподобяваща жив Google и човешки мозък. Това ще е осмата изложба в УниКредит Студио като за краткия период от откиването си в началото на миналата година галерията стана предпочитано място от млади творци да представят съвременно изкуство.

Галерията се намира в един от филиалите на УниКредит Булбанк в центъра на София, на ул. „Княз Александър 1“ 12 (срещу Телефонната палата) и е отворена за посетители, без вход.  

Световната премиера на реално-дигиталния арт фестивал LivingWEB™ ще се състои на 4 и 5 септември във Vivacom Art Hall. Събитието ще се предава и на живо на екран пред Американския университет в Благоевград. Поради големия интерес и наситената програма, авторът на фестивала – Васил Тучков  реши LivingWEB™ да протече в рамките на 12 дни.

Според организаторите на фестивала LivingWEB™ е точката, в която Изкуствата и Технологиите се пресичат. Проектът събира артисти, специалисти и иноватори от различни сфери под една тема.  По време на LivingWEB™, чрез творческия изказ и социалната дискусия, всички ще предприемат контра-културна крачка встрани, от дигиталното към физичното. „Реалността ни ще прелее във виртуалното, където човешките механизми съществуват в интервали на “ON-&-OFFLINE“.  Една обективна камера на човека в интернет пространството, заедно и поотделно, отвъд рамките на плътта.  Living WEB™ ще покаже, че мрежата съществува в различни форми, които са съпоставими – вселената, човешкия мозък, интернет пространството, социалните графи. Буквално олицетворяване на уеб сайтове (интерактивни инсталации), материализирани във физически лабиринт от хиперлинкове и живи програми с актьори, изпълнители, жонгльори, акробати и “стенд-ъп” комици“, казва Васил Тучков.

„Виртуалната реалност изглежда  завзема голяма част в съвремието ни. LivingWEB™ дава гласност с изразните средства на модерното изкуство да си напомним, че най-важен е истинският живот, този, който ни заобикаля физически – хората, които обичаме, знанията, които научаваме, неволите, които ни притесняват и успехите, които постигаме заедно. Като банката, която предлага „банкиране за истинския живот“, участваме в проекта именно заради тези ключови послания“, коментира Бранд мениджърът на УниКредит Булбанк Людмил Каравасилев.

Фестивалът LivingWEB™ е част от инициативите в подкрепа на Кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на Културата 2019. Ще протече под патронажа на Столична Община и с подкрепата на Американския Университет в България, Vivacom, УниКредит Булбанк и Галерия Сезони.

Сподели в: