"Животът – кратък и абсурден" на Весела Люцканова

Весела Люцканова е автор на над 30 книги – романи, разкази и нoвели. Носител е на наградите за разказ „Сребърният пръстен“ и „Голямото читателско жури“, както и на 25 първи награди за разкази, публикувани в пресата. Носител е и на наградата за съвременен роман на изд. „Хр. Г. Данов“ за романа си „Щъркели на леда“. През 1989 г. получава престижната европейска награда „Еврокон-89“ за цялостно научнофантастично творчество, връчена й в Сан Марино от международното писателско жури. Преведена е на много езици.

Новата й книга "Животът – кратък и абсурден" е вече на книжния пазар. Романът разказва една истинска фамилна сага, разкриваща съдбите на три поколения за период от три века, преминавайки през три различни обществени строя. Личната драма на героите се преплита с нещастията на Балканската, Първата и Втората световна война, като неумолимо променя пътищата им. Братята Белеви, една от най-богатите фамилии в България, се превръщат в едни от най-бедните не само заради времето, в което живеят, а и поради пагубната страст на единия от тях. Няма измъкване от капана, богатството е загубено и децата им се учат да живеят по новому чак до ХХІ век.
Разказан увлекателно, пресичайки във времето и пространството, с дълбок психологизъм, романът внушава незабележимо, че безсмъртието на човека е в онова, което остава след себе си – деца, които ще го продължат, изкуство, което ще го съхрани, любовта и всеотдайността към другите, човешката доброта, отдадена на хората.

Весела Люцканова
"Животът – кратък и абсурден"
Цена 12 лв.

***
Технология на екстаза на Мартин Карбовски
Амелия Личева с "Политики на днешното"
Спечелете новия роман на Елизабет Костова

Сподели в: