Животът и славата на Доналд Тръмп, разказани от Робърт Слейтър

За книгата:
Книга, която ще ви разкрие непознати страни от живота на един от най-богатите и известни хора на планетата!

Превърнал се в символ на успеха, Доналд Тръмп безспорно е най-популярната личност сред милиардерите. Той е олицетворение на американската мечта – човек, който продължава да диктува критериите за успех. Собственик на недвижими имоти в Манхатън, хотели и казина в Атлантик Сити и Ню Джърси, автор на бестселърови книги и създател на хитовото реалити шоу "Стажантът", той се нарежда сред най-успелите бизнес магнати в света.

Но кой всъщност е Доналд Тръмп? Дори и да сте гледали „Стажантът” или да сте чели книгите му, едва ли бихте могли да отговорите на този въпрос. "Животът и славата на Доналд Тръмп" ще ви даде възможност да надникнете зад кулисите на една от най-умело менажираните бизнес империи и да опознаете личността, превърнала се в американска легенда.

Вниманието на автора е фокусирано върху стратегиите и отношението на Тръмп към управлението и мениджмънта. Той дава отговори и  на любопитни въпроси като: „Защо Тръмп, а не хиляди други строителни предприемачи, се превърна в знаменитост?, „Защо рейтингът му е по-висок от този на по-богатия от него Бил Гейтс? Как „Стажантът” се превърна в едно от най-хитовите риалити предавания? Каква е цената на славата и парите? Каква е тръпката от правенето на сделки? Как се общува с медиите? и др.

Книгата е ценен наръчник за всеки, стремящ се към успешна кариера в света на бизнеса и за всеки, желаещ да надникне в живота на един от най-богатите, успели и популярни хора на планетата.

За автора:
Робърт Слейтър е роден в Ню Йорк на 1 октомври 1943 г и израства в Саут Ориндж, Ню Джърси. През 1962 г завършва Колумбийската гимназия, а през 1966 г. се дипломира с отличие в Пенсилванския университет, където специализира политически науки. През 1967 г. получава магистърска степен по международни отношения в Лондонския университет по икономика. Работи много години за "Юнайтед Прес Интърнешънъл" и "Тайм Магазин", както в САЩ, така и в Близкия изток.

Преди да пише за Доналд Тръмп, Слейтър е публикувал 16 книги за най-големите финансови магнати. Сред известните имена в бизнеса, за които е писал, са Джак Уелч от “Дженеръл Електрик”, инвеститорът от Уолстрийт Джордж Сорос, пионерът в областта на взаимните фондове Джон Богъл, Холивудският агент Майкъл Овиц, Лу Герстнер  от Ай Би Ем,  Джон Джеймбърс от „Сиско Системс”, Лий Скот от „Уол Март”, Бил Гейтс и Стив Болмър от „Майкрософт”.

Когато започва работата си по написването на "Животът и славата на Доналд Тръмп", Робърт Слейтър получава писмо, в което адвокатът на прочутия милиардер го уведомява, че ще се предприемат всички възможни законови мерки ръкописът да не бъде публикуван. По-късно обаче самият Тръмп кани автора на среща и му оказва съдействие за събиране на материалите. Тази книга е плод на 100 часа интервюта със световноизвестния предприемач и над 150 разговори с негови сътрудници, партньори, приятели и дори врагове.

Корична цена: 12 лв.
Страници: 320
Премиера: 9 февруари 2009 г.
Издава: ИК Хермес

* * *

Вижте още:
Константин Павлов – Трудно откриваме себе си
Писането, книгите, виното и истината – интервю с Михаела Петрова

Сподели в: