Животът е вечен суинг – нов сингъл на SENTIMENTAL SWINGERS

Деси, Рони и Вера ще представят сингъла Life is An Eternal Swing на своя 4-ти рожден ден с декадентски спектакъл, вдъхновен от големия суинг и музиката на Бени Гудман, Луис Армстронг, Ела Фицджералд. Спектакълът ще пренесе своята публика в епоха на безгрижие, живот за мига и музика на танца, докато над сцената се спуска воалът на кабаретната магия и нейните сладки изкушения… Камера: работи!

На 27-ми ноември, четвъртък, в Sofia Live Club ще бъде представен новият сингъл на Sentimental Swingers – Live is An Eternal Swing. Деси, Рони и Вера подготвят шеметно кабаре в духа на най-добрата декадентска традиция с музиката на Михаил Йосифов секстет и танците на балет Нова.

Спектакълът ще започне в 21 часа и ще продължи два часа, като в почивката между двата сценични сета професионалните танцьори от Lindyhop.bg ще дават уроци на публиката как се танцува истински суинг. По-рано същият ден, от 15 часа, отново в Sofia Live Club, Вера, Рони, Деси и музикантите от Михаил Йосифов секстет по традиция ще представят шоуто си безплатно пред публика над 65 години – хора, които обичат суинга и ще оценят по-лесния досег с него. “Подготвяме се трескаво. Записваме в студио, взимаме уроци по кабаретни танци. Искаме нашата публика да се пренесе отвъд пределите на Sofia Live Club и всекидневието. Искаме заедно с нея да прекараме вечер на истинско щастие!” – споделят Sentimental Swingers.

Сингълът Life is An Eternal Swing включва едноименната композиция по текст на Златна Костова, музика и аранжимент на Михаил Йосифов, както и две песни на български език – “Циганско лято” отново по музика и аранжимент на Михаил Йосифов и текст на Златна Костова, и “Аз не правя така” по музика, но този път и текст на Михаил Йосифов.

Представянето на Life is An Eternal Swing съвпада съзнателно с 4-тия рожден ден на Senetimental Swingers – първото у нас суинг трио. Създадено през 2010 г. с намигване към хубавия живот и музиката от 30-те години на 20-ти век – символ на свобода, разкош, шумни парти вечери и танци до зори, днес триото издава своя втори сингъл и се готви за изключителен музикален сезон. “Решихме сингълът ни да се казва Life is An Eternal Swing, за да погледнем живота си отстрани и да се усмихнем – падаш и ставаш, люлееш се между радости и тревоги, между успехи и провали. Животът такъв, какъвто е. Какъвто го харесваме. А вие?” – разказват историята зад сингъла Вера, Деси и Рони.

Всъщност, Life is An Eternal Swing е името и на документалния филм, дал заглавието на сингъла. Филмът разказва живота на поколението българи, родени през 70-те години на 20 в. Заснет е от белгийския режисьор Андре Шандел, а триото Sentimental Swingers и бендът на Михаил Йосифов сякаш минават през него със своята музика, но и с личните разкази на Рони, Деси, Вера и част от секстета – самият Михаил Йосифов, Велислав Стоянов и Димитър Шанов. “Нашето поколение се пръсна из света. Ние избрахме да живеем тук. Какво ни взе и какво ни донесе този избор, какво помним и какво беше да израснем в тези години, това разказва филмът. А ние пеем и свирим.”

По време на снимките за филма Life is An Eternal Swing, който ще се появи през пролетта на 2015 г., се появява не само едноименният сингъл на суинг триото, но и видеоклипът на песента “Циганско лято”, чиято премиера ще видим отново на 27-ми ноември в Sofia Live Club.

Тройната премиера на сингъл, видеоклип и първи кадри от документален филм ще се състои в Sofia Live Club на 27-ми ноември, четвъртък, от 21 часа. Билети за спектакъла вече могат да бъдат закупени в мрежата на www.eventim.bg. Същият ден – 27-ми ноември, но от 15 часа, Sentimental Swingers и Михаил Йосифов секстет ще представят шоуто си със свободен вход пред по-възрастните любителите на суинга и хубавия живот.

Фотограф на снимките към текста – Елена Ненкова.

Sentimental Swingers (Сентиментъл Суингърс) е българско суинг трио, което се появява през 2010 г. През 2012 г. триото издава своя първи сингъл с композициите “Момче, момче” (музика Йосиф Цанков, текст Марий Росен), Unemployed Lovers (музика Десислава Андонова, Андрония Попова и Михаил Йосифов, текст Марий Росен и Десислава Андонова), Chanson Rosé (музика Sentimental Swingers, текст Андре Шандел). Сингълът печели две награди в конкурса на Българското национално радио “Златна пролет” – награда на журналистическата гилдия и втора награда на журито. Две години по-късно се появява и вторият сингъл на Sentimental Swingers – Life is An Eternal Swing, чиято премиера очакваме през месец ноември.

Сподели в: