Живопис на 7 и 5

Откриване на изложбата “Живопис на 7 и 5 ” на Ивон Кючукова и Васил Кючуков /7 и 5 годишни/

Малката голяма художничка Ивон показва 4-та изложба в галерия “Арт Муза”. 7 годишната първокласничка е ветеран в живописта, защото рисува от както се помни. На 3 години Ивон печели конкурс организиран от галерия “Ирида”, която я поканва да направи изложба. Още тогава се вижда насочеността на невръстната художничка към живописта. Специалистите забелязват таланта й, огромния творчески потенциал и погледа на зрял автор с предпочитания в личния си изказ.

В галерия “Арт Муза” от 1 до 17 юни 2007 Ивон показва 50-ина изключително разнообразни творби като особено интригуващи са 10-те едро форматни картини – по-големи от нея, рисувани през периода 2006 – 2007 г. Тя смело експериментира с техниката на маслената живопис и овладява с невероятна лекота огромните платна. Някои от картините е трудно да се припишат на дете – звучат завършени по отношение на композицията и цветовата хармония. Детайлът е премерен и подчинен на едрата обобщена форма. Ивон говори предимно с абстрактни изразни средства, но започва същевременно да изследва заобикалящия ни свят и го претворява през чистия детски поглед – свеж и неповторим. Формите въздействат монументално, но особено завладяващ е цветът – искрящ в багрите от топлата гама. Тя създава един щастлив и прекрасен свят, в който бихме искали да се потопим, една реалност многократно по-красива от действителната.

На тази изложба заедно със сестра си 5-годишният Васил прави първи стъпки в изкуството. И също рисува живопис – акварел и масло.

Месец юни в галерия “Арт Муза” е посветен на децата. Те са нашето бъдеще и залог за успех в Европа. Затова следващата изложба от 18 до 22 юни е резултат от конкурса “Моят детски свят”. Тези прояви демонстрират таланта на българските деца, поставени при подходящи условия на развитие.

откриване: 01.06.2007 от 18.00 ч.
Ателие галерия “Арт Муза”
Ул. “11 август”, № 23 (вход от “Искър”)
Тел.: 983 2545, 0889 540 370
Раб. време: понеделник – събота от 11.00 до 18.00 ч.

Сподели в: