Живопис и арии из опери в изложбата на Андрей Михайлов

Андрей Михайлов открива на 27 октомври в галерия "Арт муза" изложа живопис „Пейзажът”. Той ще посрещне гостите си в 18.00 ч. със свои изпълнения на арии из опери на европейски композитори. В съпровод на пиано – Ани Тошкова и участието на Агоп Маникян – виола и Ивон Кючуково – пиано.

Повече за автора:

Андрей Михайлов е роден през 1951 г. и завършва висшето си образование при професорите В. Колев и Ж. Чолаков. Работи в областа на маслената живопис и акварела и всяка година представя на софийската публика по няколко изложби главно по темите Природата – великият създател, Съкровищници на човешнкия дух, Портретът, Европа – оригинала на световната култура. А. Михайлов е влюбен в нашата столица и за всека празник на града открива изложба на темата „София – моя любов”.

В галерия „Арт Муза” открива 39 самостоятелна изложба на тема „Пейзажът” с 4 насочености – градски картини от България и Европа, природни пейзажи с планински и морски изгледи. Представените творби са обагрени от особената очарователност на рисуваната по натура и преживяна действителност. Архитекрурвите пейжажи за изградени със завидна точност и коректност към изобразянаните обекти. Лирично настроение и по-свободна мазка са характерни за природните откровения на автора.

Андрей Михайлов освен художник е и класически певец. Изпълнител е в хор „Мадригал”, солист е на състава на юристите. Множеството му турнета имат за резултат произведенията с европийски пейзажи. Откриванията на неговите изложби се превръщат в запомнящи се концерти с арии от знаменити компизитори в съпровод на известни музиканти.

Експозицията може да се види до 14.11.2010 г.

Петър Маринов обединява в изложба Япония и Перу

 

Сподели в: