"Живей и ги остави да живеят" – документален филм за Световния ден на веганите

По случай Световния веган ден на 1 ноември в три български града ще бъде прожектиран пълнометражния документалния филм "Живей и ги остави да живеят" (Live And Let Live"). Събитето е част от програмата на Световния веган ден по градове.

Лентата изследва нашата взаимовръзка с животните, историята на веганизма, както и етичните, екологични и здравни аспекти, които карат все повече хора да станат вегани. Ще видим месар, който се превръща във веган готвач и животновъд, който става веган и отваря приют за спасени от животновъдни ферми животни. "Живей и ги остави да живеят" разказва изумителните истории на шестима души, решили да се откажат от всички животински продукти по различни причини. Те споделят огромния ефект, който решението да станат вегани има върху техните животи и света около тях.

Във филма участват известни веган личности като проф. Питър Сингър (автор на книгата "Animal Liberation"), проф. Том Реган (автор на "The Case For Animal Rights"), д-р Т. Колин Кембъл (съавтор на "Китайското проучване", най-голямото изследване в света за връзката между храната и болестите), световноизвестния професор по етика и право Гари Франсион, психоложката д-р Мелани Джой, активистката Лорън Орнелас от Проекта за овластяване на храната, веган спортисти и активисти.

Режисьор: Марк Пиершел
Продължителност: 1час и 20 минути

Във филма няма кървави сцени и е подходящ за всички възрасти. Има български субтитри. Вход свободен за всички прожекции.

Филмът ще се излъчи в:

София, 1 ноември, 15:00 ч. в ресторант Hany&Yany
Варна, 1 ноември, 17:00 ч в Жасмин Тий Хаус
Велико Търново, 16:45 в ТАМ

Сподели в: