Жени преподават изкуство безплатно в София

Публиката се превръща в артист във Втория Международен Фестивал на Жените в Изкуствата

След като беше награден за „Най-добро събитие за 2011 година” в световен мащаб от организацията „WomenArts” (Сан Франциско) фестивалът „SWAN” (Support Women in Arts Now) ще се проведе за втори път в България. Изданието тази година е посветено на уъркшопи, като в програмата има рисуване, танци, фотография, кукли, плетене и кино. Изкуството ще бъде съживено в три нестандартни места – American Corner, хотел Les Fleurs, City Center Sofia,. Фестивалът се провежда в пет поредни дни от 04 до 08 април.

Кой може да се включи? Всеки, който харесва изкуството, всеки който иска да научи нещо ново, всеки който иска да стане част от магията на това да създадеш нещо сам, или всеки който просто иска да се забавлява. Няма възрастови ограничения, най-малкият записан участник е на 4 години, а най-възрастният на 55 години. Записването е напълно безплатно и става на адрес www.swanfestivalbg.com.

Какво може да очаквате? Рисуване с водни бои за деца, рисуване на тъкани, изработка на великденски яйца, карвинг и фотография на храни, индийски хип хоп, sin style и swing танци, куклен театър, плетене, поезия, документално кино и много други. Всяка една от преподавателките е артист доказал се в своята област.

Партньори на фестивала са WomenArts, Американското посолство и Столична Община.

Сподели в: