Жени Живкова ще представи лятната си колекция

На 9 март (вторник) 2010г. известната дизайнерка Жени Живкова ще представи своята най-нова колекция за сезон пролет-лято 2010 – "Нова еманципация".

Самата стилистка казва за новата си линия: ”Когато създавах новата колекция, имах предвид променящото се положение на жената в обществото – все по-решителна, все по-изтънчена, все по-изискана и с оригинален стил. Заедно с това, тя продължава да бъде романтична и мечтателна, дръзка и самоуверена. Това ме кара да мисля, че навлизаме във време на нова еманципация. Пролетно-лятната дамска мода на “Жени стил” е  издържана в духа на тази нова еманципация и – надявам се – ще допринесе за положителния и успешен имидж на съвременната българка!”

Колекцията е съставена от 65 облекла, разпределени в 9 теми. Силуетът е свободен, дори безгрижен и провокира чувствителна женственост, блузи, туники, свободно падащи рокли, обгръщащи тялото. Тази визия се допълва от ефирните материи, които са използвани – копринен шифон и копринен сатен.

Най-голямото разнообразие в колекцията има в кройките на полите и роклите, чрез които е изразен романтичния стил. Някои са с формата на лале, други имат волани, но задължително присъства и класическата права пола. Наблюдава се умерена тенденция към леко скъсяване, но доминират дължините около коляното.
   
При полите и роклите са актуални също и драпериите, чупките и наборите. Панталоните са прави, панталони тип „морков”, също и широки панталони „а ла Марлене Дитрих”, панталони 7/8, къси панталонки и панталони наподобяващи бричове.

Сподели в: