"Женитба" от Гогол в Театър София

Театър София ни кани на премиера от 19 ч., 12  май /петък / 2017 г. на представлението "Женитба" от Н.В.Гогол с режисьор Елена Панайотова. 

"Екипът на спектакъла "Женитба" откри зад думите на Гогол изключително актуални и съвременни герои и ситуации. Kогато оживяха нашите герои, се роди една приказка, но не за любовта. Една приказка за избора, за способността на човек да избира партньор в живота си. Една комедия за свят, в който винаги се намират сватовници, умело управляващи "пазара" от самотни мъже и жени и разсмиващи ни с невероятната си изобретателност. Една история за "малките" хора, които не посмяват да мечтаят и, хванати в капана на обществените предразсъдъци, се надяват единствено женитба да ги спаси от самотата им. И така, нашата "Женитба" се оказа и сатирично- страшна, и малко тъжна, малко смешна приказка за нас самите.", казва Елена Панайотова.          
                  
Превод – Христо Радевски;
постановка  – Елена Панайотова;
сценография и костюми – Николина Костова-Богданова;
композитор – Христо Намлиев;
хореограф Росен Михайлов.
     
Ролите изпълняват София Маринкова, Лора Мутишева, Невена Калудова, Симона Халачева, Юлиян Рачков, Юли Малинов, Николай Върбанов, Михаил Милчев, Росен Белов, Илия Виделинов.

Сподели в: