"Жена от класа" излиза в понеделник

За книгата:
Даяна смята, че е уредила живота си, когато се омъжва за Ърни Фокстън. Тя е красива девойка от висшето общество, която не иска да се замисля за друго освен за последната колекция на “Прада” или кой е най-добрия салон за маникюр и педикюр. Ърни, от друга страна, се е издигнал от низините и онова, което му липсва по отношение на произхода и маниерите, компенсира със солидна банкова сметка.

Двамата се местят в Ню Йорк, за да започнат съвместния си живот. Даяна запълва времето си с уреждането на разточителни партита, превръщайки се в най-блестящата нова придобивка на висшето общество на Манхатън, докато Ърни се забавлява с онова, което умее най-добре – да уволнява от работа служителите на “Блейклис”, издателската къща, върху която успява да сложи ръце в Ню Йорк. Тъй като е най-щастлив, когато планира съсипването на някой конкурент, Ърни открива удобна мишена в лицето на Майкъл Сисеро, красив и самобитен нюйоркчанин, който собственоръчно е създал малкото си детско издателство. Дали Майкъл ще успее да проумее навреме долните машинации на Ърни? И ще се задоволи ли Даяна с лишения от любов, но осигуряващ й луксозeн начин на живот, брак?

Развръзката настъпва, когато една от така наречените нови приятелки на Даяна – разведената Фелисити, решава да се възползва от слабостите на Ърни, за да заеме мястото на Даяна. Оказва се, че Ърни си пада по някои по-специфични изпълнения в леглото и ги намира при една от служителките си. Но когато Даяна случайно става свидетелка на една от забежките му, тя реагира бурно и напуска луксозния им дом с надеждата, че Ърни ще се извини и нещата рано или късно ще се оправят. Но както става ясно, Даяна е направила голяма грешка, тъй като от ситуацията веднага се възползва свободната Фелисити, готова на всичко, за да разполага с нечий чужд портфейл и издръжка. Изведнъж Даяна се оказва на улицата, съпругът й отказва да й плаща издръжка, спира всичките й кредитни карти и я остава без каквито й да било средства. Притисната до стената, тя е принудена или да се прибере безславно в Англия, или да докаже, че може да се справи и сама.

„Жена от класа” е наситена със страст, амбиция и отмъщение история, на която почитателите на Луиз Бегшоу без съмнение ще се насладят.

За автора:
Луиз Бегшоу е едва четиринайсетгодишна, когато пише за в. Ди Таблет, а през 1989 г. получава наградата Млад поет на годината. Тя е бивш президент на рок обществото в Оксфордския университет. На двадесет и седмия си рожден ден Бегшоу започва работа в Сони Мюзик Ентъртеймънт Интeрнашънъл, където работи с рокендрол групи.

Луиз е написала 12 бестселъра и е адаптирала книгите си за големи холивудски студии. Романите й се радват на голям читателски интерес и милионни тиражи. Сред написаните от Бегшоу бестселъри  са “Дяволът в теб”, „Нежна завист”, „Родена в понеделник”, „Работещи момичета”, „Когато тя беше лоша”, „Филмът”, „Родена във вторник”, „Непокорни момичета”, „Жена от класа” и др.

„Романите й са наситени с действие, героините й са разкошни, а начинът й на писане – достатъчно въздействащ и закачлив, за да издържи на изпитанията на тези ослепителни преуспяващи героини… Допада ми!” – цитат на Дейли Мирър.

Сега авторката живее със съпруга си в Ню Йорк, грижи се за третото си дете и пише поредния  роман.

Издава: ИК "Хермес"
Премиера: 14.07.2008 г.
Корична цена: 12 лв.

* * *
Друга книга от същата авторка

Сподели в: