"Жената от фара" на Ана Китанова участва в три международни кинофестивала

Късометражният филм на Ана КитановаЖената от фара” (22 мин.), след успешното си участие на София Филм Фест тази година, е селектиран в конкурсната програма на престижните международни фестивали “Avvantura Festival Film Forum” в Задар, Хърватска,  “Drama International Short Film Festival” в Драма, Гърция и "Tofifest" в Торун, Полша.

Филмът, с който младата режисьорка се дипломира в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов", е продукция на Арт Фест, в копродукция с “Chouchkov Brothers” и с подкрепата на “South Eastern Europe Cinema Network” и “Американска фондация за България”. Сценарият е написан от Ясен Василев и Ана Китанова и е адаптация върху разказа на Ясен Василев “Непорочно заченат Едип”. В ролите са Ованес Торосян, Снежина Петрова, Велизар Бинев, Любов Любчева, Ана Вълчанова, Тигран Торосян.

“Жената от фара” разказва историята на младия Еди, който разбира, че е осиновен и предприема разследване на мистериозната смърт на майка си, хвърлила се от морския фар. Следвайки следите, които са оставени, той започва да подозира, че някой я е убил. В стремежа му да разбере истината морският фар го пренася назад във времето, където Еди преживява отново миналото и успява да събере парчетата от пъзела, водещ го към неочаквано разкритие.

Прочетете още:
Липсата на киносалони е основен проблем за киното в България
4 български филма на фестивала в Сан Себастиан

Сподели в: