Жан Рено и Джони Деп за първи път на портрет в София

За първи път българската публика има възможност да разгледа портрети на Дейвид Бауи, Жан Рено, Джони Деп и други, направени от международно признатия фотограф Антонин Кратохвил в галерията за съвременно изкуство УниКредит Студио.

Артистични черно-бели фотографии на световни знаменитости са обединени в заглавието "Инкогнито" и могат да бъдат видени  от 17 до 30 септември в рамките на Седмицата на фотографията – София фото фест. Автор на изложбата е световноизвестният фотограф Антонин Кратохвил. За първи път българската публика има възможност да разгледа неговите портрети на Дейвид Бауи, Жан Рено, Джони Деп и други. Наред с фотографиите на знаменитостите посетителите ще могат да видят авторска и репортажна фотография на Кратохвил, намерили място в творчеството на майстора на обектива.

Изложбата носи името на втората книга на Антонин Кратохвил – „Инкогнито“. За разлика от първата му книга, посветена на катастрофите, бедствията и разрушения в Източна Европа, в тази той насочва обектива към една коренно различна страна на модерното общество – развлекателната индустрия.

Антонин Кратохвил е получил световно признание за своята работа чрез множество награди. Сред тях е Фотограф на годината от Международния център по фотография на Ню Йорк. Списанието American Photo го нарежда сред най-влиятелните фотографи в САЩ.

Галерията е открита през януари 2012 г. Изложбата „Инкогнито“ е деветата, на която галерията е домакин. България е избрана измежду още над 20 европейски държави да бъде домакин на първото УниКредит Студио след създадената в Италия галерия. Мисията на студиото е да представя български и международни автори и да дава платформа за тяхното съвременно изкуство. Адресът на галерията е: София, ул. “Княз Александър I” 12.

Сподели в: