„Еуфоризъм”: Млади български творци правят изложба, пърформанс и рок музика

Художникът Точка Илиева, поетът Ясен Василев и група Ajabez ще смесят изобразително изкуство, слово и рок музика на 24 март, сряда, в Sofia Live Club. С нестандартния си подход и новаторската смес от изкуства младите творци ще превърнат събитието, наречено „Еуфоризъм”, в един от най-интересните проекти през пролетта.

Еуфоризъм” е дума, измислена и осмислена от Точка, Ясен и музикантите от Ajabez в стремежа им да дадат отговор на пошлостта в изкуството. Така съвсем спонтанно се ражда и идеята за нестандартното събитие – комбинация от на пръв поглед несъчетаеми компоненти, чрез които да предизвикат и вдъхновят публиката и да потърсят изворите на надеждата.

В тази си форма Еуфоризмът прескочи границите на събитието и успя да зарази стотици хора, които вече седмици опитват да дадат най-точното определение на думата „Еуфоризъм” на страницата на събитието във Facebook и на блога http://euphorism.info. 5 от тях, измислили най-творчески определения, ще получат покани за събитието.

Какво казват създателите на проекта Еуфоризъм:

Поетът (Ясен Василев): „Еуфоризмът – това е презареждане с надежда. На 24 март ще разказваме истории за надеждата, нейното търсене, изгубване и повторно намиране.”

Художникът (Точка Илиева): „Еуфоризъм е нашият отговор на пошлостта в изкуството, която виждаме навсякъде. Организираме това събитие, защото искаме да видим ренесанс в съвременното българско изкуство и особено в това, създавано от млади хора”.

Музикантите (група Ajabez): „Искаме повече талантливи млади художници, поети, музиканти да създават изкуство с истински ценности, изкуство, което търси и пресъздава надеждата. Това е за нас Еуфоризмът – да вдъхновиш талантливи хора да правят стойностни неща”.

Събитието
Еуфоризъм
Къде: Sofia Live Club
Кога: 24 март, сряда, 21.30 ч.
Вход: 10 лв.

Сподели в: