Етюди за малка черна рокля

Млади български дизайнери представиха на изложба своите модни интерпретации на тема “little black dress”. Нели Митева, Александър Гергинов, Антония Пашова, Леда Екимова, Вяра Бориславова, Мария Бандевска, Силвия Русчева са само някои от имената, които показаха свои модели на задължителната за всяка дама малка черна рокля. Изложбата се проведе в шоурума на Нели Митева и бе подкрепена от програма „Култура” на Столична община.

Някои от участвалите в инициативата моделиери са все още студенти и не крият желанието си да творят дрехи, не просто да ги правят. Роклите, които те представиха, са почти уникати заради малкото произведени бройки. Според младите дизайнери това е начин да избягат от твърде комерсиалната мода и да покажат истинската емоция от работата си. Доказателство за оценения им труд е, че почти всички от изложените дрехи са закупени в рамките на двуседмичната проява.

Тематичната изложба се провежда по инициатива на Нели Митева, за която това не е първата подобна проява. Тя често събира различни талантливи артисти и дизайнери, с които прави съвместни изложби. Дизайнерката вече се готви за следващата си модна инициатива, която се очаква да се реализира през пролетта на 2009 година.

* * *

Прочетете още:
Зимата няма да е цветна, ще носим черно

Сподели в: