Етно-джаз в Чайната

Имаме удоволствието да ви представим оригиналния унгаро-български, етно-джаз проект:
Роналд Хейдрих – китара, композиции
Николай Иванов – мултиинструменталист, композиции
Специален гост: Марина Великова – вокали, саксофон, фагот

Концертът ще се състои на 28 септември от 20.00 ч. в „Чай във фабриката“ на ул. „Георги Бенковски“ 11, София.3

“MAGIC VIEW” е проект на двама музиканти, чийто творчески път се пресича на
Унгарският фестивал „ЕXPANZIO” и в проектите на китариста Шандор Сабо-
Роланд Хейдрих –китари ,лууупс и композиции и Николай Иванов ОМ –клавишни, тамбура ,вокал, композиции.
Музиката която те творят заедно е сложен синтез от стилове с акцент
върху вибрацията на отделният звук, гравитираща от близка до тишината
енергия към „кресчендо”. От една страна и двамата артисти пропагандират
естетиката на ЕСМ рекърдс и от друга търсят своята личностна уникална експресивност с която максимално да отведат слушателя в нови измерения. Музиката на “MAGIC VIEW” проектира нереализирани още филми и картини, директно отправяйки ги към съзнанието на слушателя.
Специален госта за концерта в Tea House е Марина Великова (фагот).

Повече за…

Роланд Хейдрих е унгарски китарист и композитор. Музиката и стила му са трудно определими, въпреки че наименованието „северен или фиорд джаз“ може би добре отговаря на стилистиката му. Роланд е вдъхновен от най-разнообразни жанрове. Той свири предимно импровизирана музика . За последните няколко години основният му музикален инструмент е електрическата китара. Колаборира се с голям брой артисти от Европа и Унгария.

Николай Иванов ОМ –автор на музиката на над 50 филма,участник в многобройни интернационални проекти в Европа,Азия,Далечният Изток,Африка, Арабският свят .
Свирил е на някои от най големите фестивали като Роскилде,Сигет, Феникс, Берлин джаз, Амерсфорт джаз , Краков джаз,Аман джаз и много други. Николай Иванов свири на клавишни, китари,тамбура и ситар, флейти и използва различин етно вокални стилове. Записва и наслагва фрази с лупери в реално време и така изгражда концертите си.

Марина Великова е музикант, чийто стил е силно повлиян и вдъхновен от естетиката на източните култури в резултат на дългогодишното и обучение по музика в Индия. Първоначално класически музикант, в този проект участва като фаготист, като придава на инструмента напълно неочаквано звучене.

Сподели в: