Естрея Моренте идва със съпруга си у нас

Фламенко принцесата на ХХІ век Естрея Моренте ще пристигне в София на 3 октомври с директен полет от Мадрид. Освен от музикантите и техническия екип тя ще бъде придружена и от съпруга си, известния тореадор Хавиер Конде.

Двамата са щастливо женени от седем години и имат две деца. У нас те ще разгледат забележителностите на София и по-специално храм-паметника “Св. Александър Невски” и ротондата “Св. Георги” и ще се разходят из града.

Естрея Моренте проявява специален интерес към българския фолклор и нашето розово масло: "За първи път ще посетя България, но още през 1990 г. баща ми включи в свой проект известния хор "Мистерията на българските гласове" и оттогава искам да опозная мястото, откъдето извират тези чудесни мелодии …  Мисля, че в музикално отношение си приличаме. А също така съм луда и по известната българска роза … Казват, че била мехлем за кожата.", споделя певицата. 
 
Естрея Моренте ще представи на българска сцена на 4 октомври  в зала 1 на НДК спектакъла “Mujeres”(“Жени”), съпроводена от китаристите Хосе Карбонел Муньос “Монтоита” и Хосе Карбонел Серано, Ремедиос Ередия, Соледад Моренте и Виктория Муньос – палмас, (характерното за фламенко пляскане с ръце) и Анхел Габаре – кахон.

Още по темата:

Сподели в: