Есенна програма за меломани в Студио 5

Концертна програма на Студио 5 – 20.11 – 27.11

Вкус на музика – с неповторимата Йоли!
В хладния ноември чаровната виолончелистка Йоланта Делибозова ще стопли отново с нова доза музикално-кулинарна авантюра под звуците на нежна музика в Студио 5. Каним ви на ноемврийския концерт-спектакъл „ВКУС НА МУЗИКА”, в който ще се научим как да правим лесно и забавно вкуснотии, които ще ви превърнат в домакин-мечта!

Йоланта Делибозова е завършила Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров”. Многократно е солистка на Бургаската и Русенската филхармония, както и на Филхармония Крайова, Румъния. От 1994 г. работи като артист-оркестрант в Софийската филхармония. Обикаля света като част от проекта на Теодосий Спасов – „Небесни струни”. Освен като великолепен музикант Йоли се доказва и като експерт в кулинарната магия. Можете да се пренесете в нейния кулинарен свят във вече популярния й блог „Вкусно с Йоли”.

За спектакъла си в Студио 5, Йоли ще ни демонстрира как по най-достъпен и бърз начин можем да се превърнем във виртуози в кухнята. За да не остане място за съмнение, цялата публика ще може да опита приготвените пред очите ни музикално-кулинарни изкушения.

Заповядайте на 20 ноември от 19.30 часа в Студио 5, за да научите как да се превърнете в майстор-кулинар! Само с Йоли и нейните вкусни хитрини!
„Вкус на музика” е част от постоянната програма на Студио 5.
За повече информация: http://www.clubstudio5.com/ и http://yoli-www.blogspot.com/.
Билети 5 лв. на касата в Студио 5, билетен център НДК и онлайн www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.
 
Аларма Пънк Джаз представя: Skopje Connection @ Studio 5
На 21 ноември от 21.30 ще бъде скрепена дружбата между две културни институции от висок ранг – програма „Христо Ботев” на БНР и Студио 5! Поводът – любимият на всички фестивал „Аларма Пънк Джаз” представя на територията на НДК, вх. А3 концерта на Skopje Connection – македоно-италиански ансамбъл, говорещ на езика на музиката.

The Skopje Connection е изобретение на италианския джаз продуцент Енрико Блумер, един от основателите на European Jazz Network и дългогодишен член на екипа на Jazz Clusone – нов все пак това не е изкуствено създаден проект, защото химията между тримата музиканти се получава още на първите репетиции и звукозаписни сесии.

А всички те имат колоритни биографии. Джиян Емин, който се чувства достатъчно добре и в Македонската филхармония, където работи, и в цигански джаз оркестър, и в прогресив рок- и джаз формации, е може би най-добре познатият у нас от тримата. У нас е свирил с основната си формация Project Zlust, където участва и Мишо Йосифов, и с “Черкези Оркестър” на Тони Китановски, както и със Skopje Connection, между другото – на шоукейсите на Арт-форума „Без граници” в Балчик в края на лятото.
Георги Шарески е завършил китара в „Бъркли”, където му е преподавал самият Дейвид Тронзо. Носител е, още като студент, на наградата на International Association of Jazz Educators и на Berklee Achievement Scholarship Award. Автор е и на цели три самостоятелни албума. Шарески владее различни стихии и може да борави както с тишината (в проекти като Elaflandia и Skopje Connection), така и Хендриксовата психеделия (когато се развихри с квартета си).
Лука Акуино е от Беневенто, Южна Италия, и е сред новите големи имена на тромпета в италианския джаз. Първата му любов, както се чува и от музиката му, е Майлс, а втората – Чет Бейкър. Свирил е заедно с големи имена в съвременния джаз и от двете страни на Океана като Паоло Фрезу, Слайд Хемптън, Тони Скот и Рой Харгроув.

Първият албум на Skopje Connection – Amam (2009) е записан в историческата турска баня от XV век „Дауд Паши Амам” в Скопие и е миксиран от Боян Угриновски – човекът, който често е зад тонрежисьорския пулт на големи концерти на музиканти от калибъра Уейн Шортър, Нилс Петер Молвар или Чарлз Лойд. Вторият албум на групата, който тъкмо излезе, е с участието на един от големите авангардисти на съвременната европейска сцена за нова музика и джаз – холандския челист Ернст Райзехър.

Накратко – поектът Skopje Connection изисква специална атмосфера, в която да бъде слушан на живо и „Студио 5” е едно от малкото места в София, подходящи за създаване на подобна камерна атмосфера. Концертът ще се предава и пряко по програма „Христо Ботев” на БНР (92,9 FM) от 21:30ч. на 21 ноември като част от серията „Звуково изобразяване на града” на „Аларма Пънк Джаз”.

За повече информация – www.myspace.com/theskopjeconnection
www.facebook.com/alarmapunkjazzfest
www.bnr.bg
www.clubstudio5.com

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Петър Салчев и Ангел Заберски Трио
22 ноември ще ни предложи нещо силно, нещо стилно с Петър Салчев и Ангел Заберски Трио.
Един от любимите ни джазмени Петър Салчев ще ни представи програма с музика от не кого да е, а Джордж Гершуин, Дюк Елнгтън, Джон Ленън, Хенри Мансини, Фред Астер, Коул Портър…да продължаваме ли?
С образци от съвременната джаз и поп-музика като The man I love, It don’t mean a think, Slow Hot Wind, Smile, гарантираме една вечер със страхотна и оригинална джаз музика.
Петър Салчев и Ангел Заберски се докосват до богатството на тази музика по един свой, деликатен и почти класически начин, като използват уникалното звучене на камерното джаз-трио със солист. Триото на маестрото ще бъде в състав:
Ангел Заберски – пиано
Стоян Янкулов – барабани
Димитър Шанов – бас

В Студио 5 от 19 часа, само на 22 ноември.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Pop and Rock Meet Jazz&Fusion
На 22 ноември от 22 часа Студио 5 отваря врати за един нов за нашата сцена дует – Jazz Orpheus (китара) и Славена Даскалова (вокал). Pop and Rock Meet Jazz & Fusion – така се казва това начинание, което ще ни бъде представено в цялата си музикална прелест на 22.11.
Както подсказва заглавието, очакват ни много песни от различни стилове, които са си уредили среща на сцената ни. Среща, от която очакваме да се зародят много интересни музикални бисери, очаквани и неочаквани.
Настройте се за поп, рок, джаз и най-вече фюжън и се пригответе за звуците на Jazz Orpheus (китара) и Славена Даскалова (вокал). На 22 ноември, от 22 часа, в Студио 5.

Билети: 8 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Герасим & Жоро Матев Бенд и приятели
Каним ви на караоке от нов формат – с музиканти на живо! И ви гарантираме, че то ще промени всичките ви представи за забавление! Това са Герасим & Жоро Матев Бенд и приятели – в Студио 5, със звезден екип, от 22 часа на 23 ноември!
Ще участват не един или два таланта и те са:
Жоро Матев – китара
Г. Красимиров – Герасим
С. Лазаров – тромпет
Л. Бенов – ударни
 Ч. Павлов – бас
Х. Младенов – вокал
Р. Катарджиева – вокал
В. Александрова – вокал
М. Драгомирецкая – вокал
Д. Илиева – вокал

Със специалното участие и на оперния певец Юлиан Константинов!
Поканени са и множество топ изпълнители и много приятели (сред които Васил Найденов, Силвия Кацарова, Нели Рангелова, Йоана, Любо, Графа, Камен Во), с които бенда ще свирят и пеят пространна програма, която ще включва всичко – през блус, поп, джаз стандарти, фънки и още много!
А който пожелае и има кураж – ще заповяда на сцената да пее с бенда. Изживяване, което е веднъж в живота, вярваме. Очаквайте всичко – и очакваното, и неочакваното! С толкова много приятели и хубава музика – 23 ноември се очертава една безкрайно забавна дата. От 22 часа в Студио 5 с Герасим & Жоро Матев Бенд и приятели.

Вход: абсолютно свободен!

The Golden Project Live в Студио 5
24.11/22 часа!
Top of Form
Bottom of Form

Златните момчета от The Golden Project са ни подготвили изцяло авторска програма за концерта им на 24 ноември в Студио 5 от 22 часа. Групата е позната вече на посетителите на клуба и не може да не им е направила впечатление със специалния си подход към всяка песен и емоцията, с която подплатяват музиката си.
The Golden Project са:
Тони Златанов (вокал, пиано)
Емил Пехливанов (барабани)
Димитър Шанов (бас)

Специално за концерта на 24-ми ще има и гост-музиканти в лицето на Димитър Льолев (саксофон) и Мартин Ташев (тромпет). Комбинацията от таланти и ентусиазъм е сигурна гаранция за една вечер на качествена музика, направена от сърце за публиката. The Golden Project впечатляват с импровизаторския си стил и страстта си към соул, джаз и поп музиката.
За да почувствате и вие „златния” им ритъм, елате на 24 ноември от 22 часа в Студио 5.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Four Saxes

Четири саксофона, четири саксофониста и една петък вечер, изпълнена с много качествена музика. Точно това ви обещава да бъде 25 ноември от 19 часа – с Four Saxes и много джазово настроение във формат, в който не сме ви представяли никога досега. Красотата на мелодията, изсвирена само с един инструмент, и то майсторски ще ни се разкрие на живо.
Четирите саксофона са:
Петър Момчев – сопран саксофон
Атанас Хаджиев – тенор саксофон
Димитър Льолев – алтсаксофон
Горан Ташев – баритон саксофон

В програмата ще влязат много класически джазови пиеси, пречупени през тази нова призма. Акустичното им изпълнение несъмнено ще развълнува меломаните и изживяването не е за изпускане. На 25 ноември от 19 часа – Four Saxes за всички вас, в Студио 5.

Билети: 7 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

Булгара
Не може да мине месец в Студио 5 без любимците ни от Булгара да се качат на сцената ни – истина е, пристрастени сме! Този месец ще ни зарадват на 25 ноември, а часът и мястото на срещата са известни.
Красиви и силни мелодии, съчетаващи българска традиционна музика с дръм енд бейс, фънк и броукън бийт. Песните на Булгара имат способността да създават собствен свят като от фолклорна приказка, в който биваме пренасяни неусетно. От нежни през динамични до бесни звуци, които изискват пълното ни ангажиране, Булгара безкомпромисно приковават слуха и вниманието на публиката си. На концерта на десети октомври специално участие ще вземе и Милица Гладнишка, която ще допринесе към магията на групата.
Студио 5 ви очаква за задължителната доза Булгара – на 25 ноември от 22 часа.

Билети: 10 лв. на касата на билетен център – НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

За допълнителна информация: http://www.clubstudio5.com/ и http://www.myspace.com/bulgaragroup.
Булгара са:
Костадин Генчев – кавал
Димитър Христов – тамбура
Христина Белева – гъдулка
Петьо Костадинов – гайда
Чавдар Асенов – бас
Стоян Павлов – перкусии
Кирил Добрев – барабани,програминг
Със специалното участие на Милица Гладнишка

Рут Колева Live Band
Ruth е комбинацията от толкова много талант, оригиналност и отличителна визия, че чак ни се струва нереална. Дали е просто мираж или напротив – е съвсем истинска, ви каним да разберем заедно на 26.11 от 22 часа в Студио 5.
В стиловете фънк, соул и ню джаз Ruth отдавна е име, за което й отдаваме почит – все пак е едва на 21 години, а вече има издаден албум зад гърба си (Within Whispers, който излезе през май) и множество ъндърграунд и мейнстрийм колаборации. Няма фен, който да не се вълнува от тази музика, и да не е останал впечатлен от силния й глас и искреното кадифено звучене на песните й.
На лайфа на 26 ноември Ruth ще ни зарадва с парчета от дебютния си Within Whispers, както и с два нови трака. Единия е дело на Филип Александров – Фи от любимата ни Phuture Shock, а другият е нова авторска композиция на Ruth, съвместно с холандския китарист Рори Ронде. Концертът в Студио 5 се очертава да бъде една „соул” вечер в истинския смисъл на думата – музика, приятели, неповторима атмосфера и…Ruth – от 22 часа, на 26.11 в Студио 5.

Рут Колева Live Band са:
Филип Александров (Фи) – Кийборд
Теодор Иванов – Барабани
Елена Ангелова – Перкусии
Стоян Джаферов – Китара
Симеон Петрунов – Бас

Билети: 10 лв. на касата на билетен център НДК, в „Студио 5” и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.

За повече информация: http://www.clubstudio5.com/ и http://www.facebook.com/music.ruth.

Неделно матине: Квартет "Еолина"
Весела Желева – арфа      
Николай Коев – флейта
Владислав Андонов – виола     
Богдан Станев – пиано
„Галантни композитори”

Йохан Г. Янич (1708 – 1763)- Соната „Ехо”
Adagio, Allegro moderato, Allegretto
Жан-Филип Рамо (1683-1764)- Ла Ливри, Рондо, Принцесата, Кокошката
Георг Бенда (1722 – 1795)- Анданте и Рондо
Ян Бенда (1686-1757) – Граве
К. Ф. Ем. Бах (1714 – 1788) -Трио №2 ла-минор
Andantino, Largo, Allegro assai   
Луи Гиймен (1705 – 1770) – Соната „Забавен и галантен разговор”
Allegro moderato, Allegretto, Allegro

27 нощи до Коледа
световната джаз-класика на български език

Венци Благоев – тромпет
Антони Дончев – пиано
Марина Господинова – глас
Мария Донева – думи

Проектът JAP (Jazz And Poetry) набира скорост и трупа популярност през последните две години. В приключението да представят най-любимите ви песни по нов начин се впускат Марина Господинова, Венцислав Благоев и Антони Дончев. Техният професионализъм и усет към новото им дават смелост да опитат вкуса на джаза, пренесен на територията на българското слово.
В програмата на концерта (за втори път на сцената на Студио 5) влизат известни и обичани песни от репертоара на Нат Кинг Кол, Аструд Жилберто, Чет Бейкър, Том Жобим, Жак Брел, поднесени с изключителния финес на Марина Господинова, и с оригинални текстове на български език, създадени за проекта от Мария Донева.
Специален акцент този път ще бъде коледната тема. Идва време за пухкав сняг и коняк пред камината, за подаръци и вълшебства, и за концерт в Студио 5 –27 нощи преди Коледа.
Едно подранило коледно вълшебство ви очаква на 27 ноември, неделя, от 18.27 часа.

Билети – 8 лв. – на касата на НДК, www.eventim.bg, www.ticketstream.bg, както и на касата на Студио 5.

Мирослав  Иванов Квартет
На 27 ноември от 22 часа в Студио 5 имаме отново щастието да поканим на сцената си ново попълнение в програмата ни – а именно Мирослав Иванов Квартет. Героите в него са ни добре познати и обичани от нас музиканти, но програмата, която ще можем да чуем е brand new! Замесените в това приключение са:

Мирослав Иванов – вокал, китара
Милен Кукошаров – пиано
Росен Ватев – барабани
Димитър Карамфилов – бас

Публиката на Студио 5 ще може да чуе за първи път изпълнението на нови авторски парчета на Миро (познат ни още и от група „Сафо”). Стилът за вечерта ще е фънки, уърлд мюзик с много енергия, ритъм и заряд. Ще имаме възможност и да потанцуваме на песните от наскоро реализирания му и съвсем актуален авторски проект: EP-то Northern Lights (повече информация за него тук: http://itunes.apple.com/album/northern-lights-music-for/id478761676?v0=9989&ign-mpt=uo%3D1).
За това и за още много нова, „нечувана” музика ви очакваме на 27 ноември от 22 часа, само в Студио 5 с Мирослав Иванов Квартет. Настройте се джазово и се пригответе за много нова музика в неделя вечер!

Билети: 5 лв. на касата на билетен център НДК, в Студио 5 и онлайн чрез www.eventim.bg и www.ticketstream.bg.
Студио 5
гр. София 1463, пл. "България" 1, НДК, вх. А3, тел. 02/ 963 12 54

Сподели в: