Еротичният роман “50 нюанса сиво” на Е Л Джеймс с рекордни продажби

Когато студентката по литература Анастeйжа Стийл отива да вземе интервю от успелия предприемач Крисчън Грей, тя е силно привлечена – този мъж, този поглед! – но и смутена от властното му присъствие. Неопитната Ана е стъписана, когато осъзнава, че желае точно този мъж. А предупреждението му да стои далече от него я кара да го желае още по-силно.
Когато обаче разбира за ексцентричните му еротични предпочитания, тя се колебае – независимо от успеха и чара си, Грей е мъж, измъчван от собствени демони и всепоглъщаща нужда от контрол. Безсилни да устоят на привличането, двамата се впускат в страстна и дръзка афера. Ана ще навлезе в неизследваната територия на собствените си желания, но ще може ли да се подчини на фантазиите на Грей? И ако го направи, ще продължи ли да обича онова, което ще открие?

Еротичният роман “50 нюанса сиво” разби рекорда за продажби на художествена литература за възрастни: той надмина 1 милион продадени копия за 11 седмици, като разби предишния рекорд от 36 седмици, поставен от “Изгубеният символ” на Дан Браун през юли 2010 г.

Книгата постави и нов рекорд за седмични продажби, като победи „Приказките на барда Бийдъл”на Джоан Роулинг, с 367 625 продадени копия през 2008 г.

За сравнение – на “Шифърът на Леонардо” на Дан Браун, предишната най-продавана книга на всички времена, достига това ниво на продажби за шест месеца.

Е Л Джеймс: „Напълно съм изумена от реакцията спрямо тези книги!”

Освобождаваща и пристрастяваща, трилогията „Петдесет нюанса” ще ви обсеби, ще ви притежава и ще остане с вас завинаги!
Гардиън

Дебютният роман на Джеймс е най-бързо продаващата се книга на годината. Досега във Великобритания са продадени общо 7,5 милиона копия от книгите от трилогията в дигитална и печатна форма. Е Л Джеймс е и първият автор, продал над 100 000 копия от две или повече книги в рамките на една и съща седмица. Компанията “Юнивърсъл Пикчърс” вече е придобила правата за филмиране на трилогията.

Според Филип Стоун, редактор на класацията на “Букселър”: Продажбите на серията “50 нюанса” са просто феноменални. А това са само продажбите на печатното издание. Тя несъмнено разбива и рекордите за теглене на електронни книги, което означава, че “50 нюанса сиво” вероятно е най-бързо продаваната книга на всички времена.”

Трилогията става бестселър и от двете страни на Атлантика – в САЩ и Канада досега са продадени 15 милиона копия.

Според сайта за онлайн продажби “Амазон” „50 нюанса сиво” е първата книга, която е продадена в един милион копия в електронен формат за "Киндъл”.

В България книгата излиза на 23 юли 2012 г.

ИК "Бард"

Още по темата:

Е Л Джеймс "50 нюанса сиво" – откъс

Сподели в: