Ерин Брокович във филмовата програма Кино-Хепи Енд-Закон

Дванадесетата, последна прожекция с вход свободен в кино “Одеон” по проекта на СБФД “Силата на закона и гражданското общество: уроците на филмовото изкуство”, подкрепен от Посолството на Кралство Нидерландия, е на 24 септември 2007, понеделник, 19.00 часа.

На нея ще бъде показан филмът на Стивън Содърбърг “ЕРИН БРОКОВИЧ” (САЩ, 2000) – една от най-феноменалните съдебни драми на екрана.

Създаден по истински случай, филмът повече от впечатляващо показва и доказва, защо трябва да се вярва в демокрацията и защо трябва да се отстоява правовата държава. Ерин / Джулия – и в живота, и на екрана – вдига на протест цял град и поставя на колене огромна корпорация, правейки ни свидетели на феноменален триумф на гражданите и карайки ни да вярваме в гражданската си сила.

Филмът е отличен общо с 26 награди и 41 номинации, сред които “Оскар” и “Златен глобус” за най-добра актриса на Джулия Робъртс в главната роля.

Критиката по света е единодушна – “Ерин Брокович” е шедьовър във всяко отношение.

Лектор ще бъде д-р Ингеборг Братоева.

Не пропускайте! ВХОД СВОБОДЕН! С помощта на киното да осъзнаем, че от всеки от нас зависи върховенството на Закона в демократичното общество!

Web page: http://www.filmmakersbg.org/happy-end-film-program.htm

Сподели в: