Енциклопедична поредица за деца "Чудовища на природата"

ИК УНИСКОРП

представя

енциклопедичната поредица за деца

ЧУДОВИЩА НА ПРИРОДАТА

Серия ВОДНИ СЪЩЕСТВА
Хищни водни същества
Чудати и прекрасни риби

Серия ДИНОЗАВРИ
Месоядни динозаври
Растителноядни динозаври

размери: 23 x 17 см
мека корица
32 стр.
Цена: 6,00 лв.

Енциклопедиите излизат на 08 април 2013 г.

Енциклопедиите в картинки и кратки текстове разказват за непознатия свят на чудовищата в природата от най-големите до най-малките. Любопитните факти, достъпното описание на отделните животни, техните местообиталища, начина на живот и хранене, реалните им размери допринасят за още по-точното представяне на редки и непознати хищни обитатели на природата. В края на всяка енциклопедия има кратък речник и специален раздел за допълнителна информация в други по-големи енциклопедии и сайтове за подобни животни. Рубриката „Знаете ли, че” включва малко известни данни и куриози от света на тези животни.

Серия ВОДНИ СЪЩЕСТВА

С „Водни същества” читателят поема на откривателско пътешествие в света на многото странни и прекрасни животни, които живеят в океани, езера и реки. Смайващите цветни илюстрации разкриват всяко същество в страховитата му красота, а интересният текст представя подробна, малко известна информация за всяко животно.

В „Хищни водни същества” са включени опасни и смъртоносни животни, които обитават реки, блата, езера, морета и океани: електрически скат, пираня, морска оса, тигрова риба, риба усойница и др.
Всяко същество е представено с текст и картинки. Описани са устройството на отделните видове, реалните им размери и кои водни басейни обитават. Посочени са и начини за предпазване от тези хищни същества и доколко те са опасни за човека. В специален раздел „Знаете ли, че?” са предоставени интересни и любопитни факти за съответните видове. Специалните термини и по-особените понятия са обяснени в кратък речник. Малките енциклопедии са снабдени с показалец. В рубриката „За повече информация” са посочени сайтове и допълнителна литература за тези и още видове хищни водни обитатели.

В „Чудати и прекрасни риби” са включени странни водни животни от цял свят: риба таралеж, риба въдичар, листовиден морски дракон, риба трион, лъвска риба и др.

Серия ДИНОЗАВРИ

Със серията „Динозаври” се отправяте на откривателско пътешествие из света на страховитите праисторически същества, господствали на Земята преди милиони години. Смайващите, цветни илюстрации детайлно разкриват външния вид на тези удивителни животни, а увлекателният текст обяснява как са оцелявали.
В „Месоядни динозаври” са включени страховити динозаври като огромният гиганотозавър, коварният ютараптор и царят на динозаврите – тиранозавър рекс, криолофозавър, постосукус и др.
Описани са устройството на отделните видове, реалните им размери и кои части на света са обитавали, с какво са се хранели и с кои други праисторически животни са съжителствали. В специален раздел „Знаете ли, че?” са предоставени интересни и любопитни факти за съответните видове. Специалните термини и по-особените понятия са обяснени в кратък речник. Малките енциклопедии са снабдени с показалец. В рубриката „За повече информация” са посочени сайтове и допълнителна литература за тези и още видове праисторически животни.
В „Растителноядни динозаври” са включени гигантският апатозавър, бронираният трицератопс и масивният сеизмозавър, игуанодон и др.

Сподели в: