Енергията на картините с пръсти – изложба на Евгения Тотева – Жени

Евгения ТотеваЖени откри официално своята нова самостоятелна изложба, озаглавена „Енергия” на 10.10.2013 г. от 19:00ч. в Арт център Jenny (Симеоновско шосе 110).

Изложбата включва 50 картини и ще продължи до 30.10.2013г. Жени рисува с пръсти и има 15 самостоятелни изложби, една от които в Българското посолство в Лондон по повод приемането на България в ЕС. Heйни картини са притежание на колекционери от България, Сърбия, САЩ, Германия, Турция, Албания.

Евгения Тотева – Жени е завършила техникум по архитектура и строителство. Дълги години е работила в областта на строителството, вътрешния и ландшафтния дизайн. Повече от 10 години тя изявява себе си чрез живопистта. Художничката рисува с маслени бои, които нанася с пръсти върху платното.

През 2009 г. създава "Арт център – Jenny), в който води курсове по рисуване и арттерапия. Жени има оригинална концепция за приложението на хромотерапията и арттерапията като "фитнес за душата". Тя провежда арттерапия по собствена методика, изработена в дългогодишната и практика. Според  нея, "рисувайки по нестандартен начин с пръсти, се усеща не само силата на цветовете, но се извършва и точков масаж върху пръстите, където са проектирани центровете на жизненоважно органи".

Картини на Евгения Тотева са използвани за корици на книгите "Аз бях болна и се излекувах" на Т. Захариева и "Матрицата на Кармата" от Н. Ничева.

Галерията е отворена за посещения всеки ден от 10:00 до 19:00ч. Арт център Jenny се намира в София, ул. Симоеновско шосе 110 до хотел „Макси” и срещу денонощния супермаркет „Фантастико” на Симеоновско шосе

Сподели в: