Емоционалното страдание в политиката и психотерапията – публична лекция на виенски професор

На 27 септември от 18.30 ч. в Червена зала Българското общество по групова анализа и групови процеси и Университет „Зигмунд Фройд”, Виена, представят:

Емоционалното страдание като предизвикателство за политиката и психотерапията
публична лекция на проф. д-р Алфред Приц (Ректор на Университет „Зигмунд Фройд”, Виена)

Емоционалните разстройства се проявяват като епидемия в световен мащаб. В Европа са правени изследвания, които показват, че до 35 процента от населението в един или друг момент от живота си преживява емоционални страдания. Какво да правим? Какви са отговорите на тези удивителни открития? Има нужда да бъдат предприети действията както на политическо, така и на професионално ниво. Политиците са безпомощни без експертизата на специалистите. Задачата ни като професионалисти е да подкрепим политическата сфера с нашето знание и изследвания.

Проф. Алфред Приц е психоаналитик и групов аналитик, eдин от основателите и Ректор на Университет „Зигмунд Фройд”, Виена. Инициатор и основен създател на Закона за психологията и психотерапията, приет от Народното събрание на Австрия през 1990 година. От 2005 година е президент на Световния съвет по психотерапия и Генерален секретар на Европейската асоциация по психотерапия (ЕАП). Водил е психотерапевтични обучителни програми в Албания, Сърбия, Русия и Украйна. Има различни публикации в книги и списания по психотерапия.

Модератор на вечерта: Цветелина Йосифова

На английски език с консекутивен превод на български.

Вход свободен

За онлайн резервации на места моля посетете www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=9930, или звъннете на тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359) 885 82 85 32 – за мобилни телефони, или пишете на office@redhouse-sofia.org.

Сподели в: