Емигранти в Швейцария

След гостуването на Милен Миланов и Сашо Дойнов в Швейцария с постановката на театър „Българска армия“ – „Емигранти“, актьорите се завърнаха в България заредени с много положителни емоции. Турнето беше в Женева на 4 ноември и Цюрих – 5 ноември.

След представлението в Женева приветствие към творческия състав изразиха както Н. Пр. г-жа Меглена Плугчиева, благодарение на която се случи посещението, така и от Н. П.р. г-жа Деяна Костадинова, посланика на България в ООН, която сподели, че е гледала „Емигранти“ и в София. Публиката дълго аплодира както актьорите, така и думите на благодарност, които им поднесе директорът на театър „Българска армия“ Мирослав Пашов.

По време на изборния ден Милен Миланов, който гласува в Цюрих, бе заобиколен от възторжени зрители на представлението, както и на други разочаровани, че не са могли да се снабдят с покани за постановката. В Женава и Цюрих към творческия екип на „Емигранти“ както и към театър „Българска армия“ бяха отправени настоятелни молби за повторно турне в Швейцария.

Голяма част от зрителите споделиха радостта си, че гостува сериозен спектакъл, на който могат да се насладят и да съпреживеят истински дълбоко изкуство, тъй като практиката е зад граница да гостуват предимно по-леки жанрове. Това тяхно наблюдение кореспондира с думите на режисьора Диана Добрева – „Нашето емигрантство днес не зависи от граници, то е вътрешно, ние сме емигранти в собствената си държава.”

Вижте още:
Премиера на "Писмо до Касандра" в Театър "Българска армия"

Сподели в: