Елтън Джон гостува в шоуто на Опра Уинфри

Елтън Джон и звездите на британския мюзикъл „Били Елиът” ще участват в шоуто на Опра Уинфри този петък. Въпреки изключително динамичната си програма напоследък, сър Елтън е приел поканата на популярното токшоу, за да си побъбри с колоритната водеща за музиката и играта на сцена, за ролята си на композитор в „Били Елиът” и ще разкаже в ефир какво се случва с него самия през последните седмици на активни концертни участия и благотворителна дейност. 

Именно атрактивната Опра придружаваше великия музикант на представлението, което в неделя стъпи на червения килим в Чикаго. Култовата бродуейска продукция разказва историята на Били, момче от миньорски град в Северна Англия, което мечтае за голямата сцена и разменя боксови ръкавици срещу балетни обувки. Макар да е гледал мюзикъла повече от 30 пъти на различни сцени в Англия, Австралия и САЩ, самият Елтън Джон признава, че финалът го просълзява всеки път. Постановката не остава безразлична и за критиците: миналата година мюзикълът бе отличен с 10 награди „Тони”, определяни като театрален еквивалент на филмовите „Оскар”-и. Каква е причината шоуто да бъде такъв страхотен хит? „Защото ни казва толкова много за усилията да се превърнеш в онова, което винаги си искал да бъдеш”, коментира сър Елтън Джон пред журналисти.

За радост на многобройните почитатели на мегазвездата, всяка негова бляскава публична поява като тази в Чикаго вече може да бъде активно комуникирана онлайн! Към официалния блог на артиста бе добавен любопитен форум, който позволява на потребителите фенове да се регистрират съвсем безплатно, да споделят мнения и обменят информация, и дори да се запознават помежду си покрай манията си по великия музикант.  “Discuss the Music Legend here!” (Обсъждай музикалната легенда тук!) е фразата, с която редакторът на блога Пол Джей изкушава посетителите на страницата да се поровят в 7-те подтеми на форума.

Една от тях е свързана с последните новини около световното турне на Елтън Джон под наслов “Rocket Man: Greatest Hits Live”. Тъй като интересът към турнето е огромен, виртуозът и неговия бенд продължават да добавят нови и нови дати в програмата на грандиозното си шоу. На 25 юли например за първи път ще ги посрещнат на сцената при магнетичното езеро Тахо в Невада, САЩ. Там ненадминатият сър Елтън ще свири заедно с барабаниста Найджъл Олсън и китариста Дейви Джонстън, които вече заявиха участието си и за шоуто в България!

На 13 юни столичният стадион „Локомотив” ще се превърне в гореща точка с таланта на световното музикално величие. Уникалната възможност да чуят и видят Елтън Джон и неговия бенд на живо в София, ще имат многобройните му български фенове, закупили билети от мрежата на „Тикетпро”.

Сподели в: