Ели Раданова: Вярвам, че младите изпълнители имат бъдеще

Ели Раданова бе една от най-популярните участнички в Мюзик айдъл 3. И въпреки, че не достигна до финала, е много обичана от публиката. Младата певица се съгласи да разкаже за читателите на Kafene.bg как се развива кариерата й и какво очаква да й поднесе бъдещето. Представяме на фокус слънчевата млада певица Ели Раданова.

Какво ви донесе участието в един от най-гледаните риалити формати „Мюзик Айдъл“?
Популярност и ангажименти, благодарение на Вирджиния Рекърдс.

Как се промени животът Ви след предаването?
Когато се събудя сутрин, знам точно какво трябва да свърша през деня, което е малко ново за мен, защото по принцип съм доста хаотична и неподредена. Но, разбира се, повечето неща са хубави – често ме спират хора по улицата, дори си имам посетители у дома всеки ден. Снимаме се, говорим си, пишем си.. Напоследък май се виждам по-често с фенове, отколкото с приятели и близки. Най-верните ми почитатели направиха чудесен сайт и форум за мен – (www.ellie-radanova.hit.bg) и май тук е мястото да им благодаря за усърдния труд и любов, които влагат в него. Обичам ви!

Как виждате музикалното си бъдеще след предаването?
Искам да се развия като изпълнител, като човек. Имам да уча много неща, но когато се чувствам готова, бих направила нещо ново и различно. Не искам да бъда поредното момиче, което иска да стане звезда на всяка цена и няма да правя компромиси с музиката, която изпълнявам! Защото я обичам прекалено многo.

В кой музикален жанр бихте искали да се занимавате професионално?
С най-голямо удоволствие бих пяла рок, блус, джаз. Дано имам тази възможност, защото усещам тези стилове много близки до себе си, а когато един изпълнител пее със сърцето си, публиката усеща това.

Имат ли бъдеще младите изпълнители у нас, според вас?
Надявам се, че имат. Вярвам в това. В България има много неоткрити таланти, които несъмнено заслужават да бъдат забелязани и поощрявани. Преди да бъда част от Мюзик айдъл 3, съм посещавала много национални и международни конкурси. Повечето изпълнители, които участват в тях, пеят на световно ниво.

Как започнахте да се занимавате с музика?
Първите ми стъпки бяха в училищната вокална група. По-късно се занимавах индивидуално и взимах уроци по пеене. Започнаха многото концерти, конкурси и така до Мюзик Айдъл.

Помните ли първата песен, която изпяхте?
В интерес на истината, не си я спомням, но родителите ми и до днес се забавляват, гледайки изпълненията ми от детската градина. На по-късен етап песента, която ми донесе успех е „Обичам те” на композитора Тончо Русев, по текст на Дамян Дамянов.

Кой е музикантът, който Ви вдъхновява?
Това е най-трудният въпрос от всички. Много са музикантите, от които съм се учила и продължавам да се уча: Yngwie Malmsteen, Gary Moore, Janis Joplin, Etta James, Mavis Staples, Nina Simone, Diana Krall..

За какво мечтаете?
Мечтая си за много неща, но тези три са най-важните: да направя успешна музикална кариера, да създам щастливо и сплотено семейство един ден и ако успея на музикалния пазар, да помагам на многото таланти по света, като направя собствено музикално шоу, в което те да се изявяват.

Сподели в: