Ели Георгиева и Светла Павлова участват в "Щръклица"

Поредната “Щръклица”  ще срещне две жрици на изящното слово с варненски адрес. Ели Георгиева и Светла Павлова – еднакво силни и в мерената и непремерената реч, ще разкрият своите  наблюдения върху многобройните лица на любовта на 30 юли 2008 г. от 18:30 часа във варненската галерия "Актив Арт". Водещ – Кирил Аспарухов.

Ели Георгиева – бургазлийка по рождение, варненка по вдъхновение, както сама се описва : “Поезията е химия, с която взаимно сме се опили и от известно време изчакваме реактивите да задействат.  Мога да вирея във всякаква среда, но предпочитам гостоприемна и влажна почва”.
Белетристичните й търсения оставят следа в сборниците с новели – "Дьщерята на билкарката" и " Бащина милост", а поетичните –  в "Само една жена" и "Играя на любов".

Светла Павлова е със странния псевдоним Фейт, т.е. Вяра (в превод от английски).
Първата й поетична книга "Монотонност" е преведена на финландски по идея на финланския преводач .
Оттогава още осем законно защитени поетични и белетристични книжни тела и участия в литературни сборници и  алманаси бележат биографията й.

Номинираният за международен обмен от националната библиотека"Св.Св Кирил и Методий" сборник от разкази "Спиралата" на писателката през 1997 г. е изпратен в Лондон, Москва, Ню Йорк и др.
През 2002 г. с разказа си "Завещанието" тя печели националния конкурс "Моите корени”,  а стихотворението "Безглаголно" заема чрез конкурс своето място в интернационалната 10-та антология на Войсес нет в щата Охайо – САЩ. Писателката има и други литературни признания, но тези са особено ценни за нея.

Сподели в: