Елица Тодорова и Стоян Янкулов ще изнесат голям концерт във Варна

Елица Тодорова подари DVD-та на "Вода" и "Земя" на първите 100 фена, закупили билети за концерта им във Варна, а учениците от музикалното училище и ОУ “Антон Страшимиров” зарадва със подарък 100 билета и комикси “Стихия”.

След като обраха годишните музикални награди на БГ радио – за най-добър дует, за най-добра песен и специалната награда за Посланици на българската култура по света, Елица и Стоян отлетяха за Португалия, за да участват в грандиозния дръм фестивал TocaRufar 2008. Веднага след завръщането си от Лисабон те ще зарадват варненската публика с голям концерт спектакъл на 21 май 2008 г. от 19.00 часа във Фестивалния комплекс.

След огромния успех, който пожънаха на Евровизия 2007, Елица Тодорова и Стоян Янкулов се превърнаха в обичан и атрактивен български дует. Уникалната им енергия, магнетичното им излъчване, дивите ритми и нестандартното поднасяне на българския автентичен фолкор ги направи любимци както на деца и тийнейджъри, така и на по зрялата аудитория, която е близко до корените и светлите духовни ценности.

След като кацнаха от Португалия, Елица Тодорова сподели пред журналисти:
“Нося от Поругалия много слънце за варненските ми почитатели! Чувствам се щастлива да пея и свиря в родния си град. Това ще бъде първият ни голям, самостоятелен концерт във Варна. Докато пътувах в самолета, разсъждавах върху програмата, музикалните изненади, които сме подготвили, а също и върху цената на билета. Зная, че такава цена е непосилна за учениците. Затова реших да направя подарък на ученици от музикалното училище във Варна “Добри Христов” и на ученици от ОУ “Антон Страшимиров” – Варна, като подаря на 100 от тях по един билет, за да могат да се насладят на нашето шоу.”

Елица и Стоян са популярни и със своята загадъчност. Не обичат предварително да издават моменти от шоуто си, но въпреки това вече се знае името на специалния гост, който ще участва в концерта. Това е Мирослав Иванов – китарист и композитор, популярен от изявите си с група Сафо, известен и с това, че е любимият китарист на Васил Найденов. В програмата ще бъдат изпълнени премиерно стихийните песни "Земя", "Въздух", "Девойко, мъри хубава", още нови атрактивни пиеси, както и превърналата се в световен хит песен “Вода”.

“Шоуто ще продължи поне час и половина!”, сподели Стоян Янкулов

На 22 май 2008 г. дуетът ще отпътува за гр. Разград, където за втора поредна година Община Разград, Регионалният исторически музей и градските културни институти представят Белите нощи на Разград. Всички музеи в Разград отварят врати за безплатни посещения, изложби и концерти.

Феновете ще могат да се насладят безплатно на невероятните изпълнения на Елица и Стоян в Общинския културен център от 20 часа.

Сподели в: