Елица и Стоян: Албумът ни "Вода" е сред най-продаваните

Елица Тодорова и Стоян Янкулов са най-известното ни дръм дуо, което прославя България навсякъде по света. Известните музиканти класираха страната ни на финала на Евровизия през 2007-а година на 5-то място с песента си "Вода". С тяхното космическо изпълнение тогава успяха да събудят задрямалото самочувствие на българина и да му дадат повод да се гордее!

Наскоро дуетът издаде нов албум, озаглавен именно "Вода", включващ песните "Огън", "Земя", "Вода" и "Въздух", "Слънце", "Пустоно лудо и младо", "Девойко, мъри хубава", "Космос" и "Бяла Яна". Гост-музиканти са Мирослав Иванов – китара, Румен Тосков – пиано, Ангел Димитров – китара, и африканците Мамаду Диабате и Луис Саноу – вокали и ударни инструменти.

Последната благотворителна кауза, която Елица и Стоян подкрепят е инициативата на Уницеф и Памперс – 1 пакет пелени за една животоспасяваща ваксина! Какво е най-новото около музикантите, ни разказаха лично те…

Защо решихте да се присъедините към кампанията на Уницеф и Памперс?
Е.Т.: За всеки закупен пакет пелени Pampers, даряваме на UNICEF стойността за една животоспасяваща ваксина. Вярвам, че българинът има добро сърце, вярвам че доброто ражда добро! Всеки от нас може да помогне, с личният си пример, а чувството да спасиш човешки живот е над всичко друго! Ние се присъединяваме към кампанията чрез нашата музика и песни с отворено сърце! Песента ни „Слънце“ е посветена на децата на България. За нас те са нашите слънца!

Работите ли над нов музикален проект?
Е.Т. Точно преди месец излезе новият ни албум „ВОДА“. Щастливи сме, че вече го има навсякъде. Информираха ни, че за момента това е най-продаваният албум на пазара. Това ни вдъхновява и ни дава сили и мотивация за още нова музика и мечти. В момента усилено представяме албума в медиите, телевизии, радиа и интернет. Пътуваме за участия в страната и чужбина. Подготвяме концерт за Рим, Италия заедно с приятелите ни от Африка Мамаду Диабате и Абдулаи Дембели!
С.Я. Наближава и финализирането на моят видео-урок по тъпан, който подготвям вече няколко години.

Харесвате ли песента на Миро „Ангел си ти“, която ще представя България на Евровизия?
С.Я. Харесвам тембъра на Миро.
Е.Т. Мисля, че тази година Миро ще представи достойно България на Евровизия. Пожелавам му успех!

Кое ви вдъхновява?
Е.Т. Слънцето и искрената усмивка!
С.Я. Човек може да се вдъхнови от цвете, тревичка, хубава книга или филм.

Помните ли първата песен, която изпяхте?
Е.Т: Митличице- китчице.
С.Я.: Малка кукла галена

Любимо място за почивка?
Е.Т.: Морето!
С.Я.: У дома!

Денят ви започва с….
Е.Т. : Упражнения и широка усмивка!
С.Я.: С ароматно кафе…

Вашето пожелание към читателите на Kafene.bg?
Е.Т. и С.Я.: Пожелаваме на читателите на Kafene.bg здраве, щастие, любов и красиви пътешествия!

Сподели в: