Елена Филипчева открива фотоизложба във Виена

Самостоятелна изложба на Елена Филипчева “Откривател на светове или снимки за спомен” ще бъде открита днес от 18:30 часа в Българския културен институт “Дом Витгенщайн” във Виена. Тя е част от третото издание на “Европейски месец на фотографията Виена – Берлин – Париж – Москва – Рим – Братислава – Люксембург”. БКИ "Дом Витгенщайн” е участник в биеналето “Европейски месец на фотографията” още от самото му създаване през 2004 г.

Еко какво споделя Елена Филипчева за изложбата: “Всяка фотография е спомен за някой човек, събитие, момент или място. Фотографът е разказвач, който използва снимки, за да изобрази случка. И другите “думи” (снимки) разказват историята в една своеобразна инсталация: колажирани репортажни снимки под стъкло върху малки цветни маси. Спомен, на който можем да се радваме всеки ден или който можем да представим като прозорец към света в някоя изложбена зала”.

Елена Филипчева
е родена в София. Тя е фотожурналист, работила е дълги години в БНТ. Водила е собствена рубрика в списание “Капитал лайт”. Автор и водещ е на предаването “Семеен албум”, което се излъчва преди години по БНТ. Има над 2000 фотопубликации, 3 самостоятелни изложби от фотоколажи и много участия във фотоизложби.

Изложбата ще продължи до 28 ноември 2008 г.
 

Сподели в: