Елена Брусарска за обувките с фирмено лого и анимационни герои

Елена Брусарска е позната и като бившата вокалистката на Ice Cream. В това интервю си говорим за щастието да успееш да превърнеш своето хоби в бизнес.

Как започнахте да развивате вашето хоби в бизнес?
Винаги съм била арт личност и съм  развивала различни мои таланти – пиша блок, рисувам, пея. От няколко месеца съм и един от авторите в сайта на Вихра Петрова. В същия период започнах да рисувам и обувки. В последните години ми направи впечатление, че хората все повече започват да се интересува от хенд мейд изработки. Пазарът е затрупан от брандове, които произвеждат и продават на конвейер. По улиците можете да видите поне още двама със същите дрехи като вашите, ако купувате от популярните марки. Съответно трудно бихте били различни и уникални. А всеки иска да се отличи от тълпата. Със същата мисъл нарисувах за себе си мои стари обувки. В последствие няколко приятелки поискаха да направя и за тях. Така ми дойде и идеята за превърна хобито в бизнес.

Откъде идва вашето вдъхновение?
Най-вече от хората и техните любими занимания. Преди да започна да правя обувки за някой, първо се докосвам до него и същноста му. Когато достигнеш до сърцето на някого, е много по-лесно ще го направиш щастлив в цветове и с идея. Разбира се имам и други вдъхновения като например природата. От нея човек може да научи много.

Какви хора харесват вашите модели?
Всеки е уникален за себе си. Като започнем от майки с деца, които искат любимия анимационен герой на децата им, минем през имената на нечий съпруг, хора с домашни любимци, които искат обувки по снимка. Някои правят подарък за рожден ден с Мики Маус, обувки за предстояща екскурзия и стигнем до фирмени кецове с лого. Няма определен тип хора, които да кажа, че искат. Популярни личности също са си поръчвали обувки. А и аз самата правя подаръци. Последният беше за Мария Илиева, която е моя близка приятелка.

Обикновено свързваме кецовете със спорт. Смятате ли, че вашия дизайн може да разбие този стереотип?
Модата е променлива величина. Винаги можеш да бъдеш изненадан от новостите, които предлага. Все повече дами предпочитат удобство и комфорт пред високи токчета и елегантна визия в ежедневието. Обувките, които аз изработвам, дават уникалност и дори екстравагантност в един тоалет. Тези обувки не могат да бъдат свързани със спорта. Те са нещо, което да избереш от гардероба си, когато излезеш на разходка в парка, кафе с приятели или за небрежен тоалет в работата.

Как си представяте бизнеса ви в близко бъдеще?
Стартирах съвсем скоро и се радвам на успех, който надмина очакванията ми. В момента излизам на друг пазар в чужбина, където хенд мейд стоките са поставени на пиедестал. Скоро ще открия и магазин, в който ще бъдат предлагани и други ръчно изработени артикули. За момента, хората, които имат интерес могат да ме открият във фейсбук страницата BrusarskaBilal и инстаграм.

Сподели в: