Елена Бирбучукова с изложба "Човек и природа"

Елена Бирбучукова открива първата си самостоятелна изложба "Човек и природа" на 11 януари (понеделник) 2010г.  Експозицията ще бъде изложена в Арт Център Гаммалерия(София, бул. Евлоги Георгиев 18, www.gammallery.com). Откриването започва в 18.30 часа.

Човекът и природата винаги са били неразривно свързани, но в последно време човекът мисли все по-егоистично, без да си дава сметка за вредите, които й причинява. Докога ще продължи това и кой може да поправи грешките му?
“С тази изложба целя да покажа едновременно красотата на природата и нейното творение – човекът, докато все още могат да се съгласуват помежду си и преди пропастта между тях да стане толкова голяма, че да постави под въпрос съвместното им съществуване. Бих искала всеки от Нас да се замисли какво бихме загубили всички ние, каква цена ще платим и колко природна красота ще изгубим, ако продължаваме да не оценяваме това, което имаме”, задава неудобните въпроси младата художничка.

За Елена Бирбучукова: Родена е през 1984 г. и рисува от съвсем малка. Взима уроци по рисуване при Сузи Аронова, Панайот Панайотов и Вихроний Попнеделев. Завършила е СУ “Св. Кл. Охридски” с „Педагогика на обучението по изобразително изкуство” и овладява живопис, графика, печатна графика, скулптура, неконвенционални форми в изкуството (инсталации, хепънинг, пърформанс), декоративни изкуства и комбинаторика, графичен дизайн и визуална комуникация, като получава и максималната оценка. Миналата година (2009) завършва магистратура в Националната Художествена Академия в София, специалност „Плакат и визуална комуникация”, като на Дипломната си работа представя 11 плаката. Бирбучукова има постоянно изложени картини в Галерия Art Studio, Вадуц, Лихтенщайн, а някои са откупени в България, Германия, Швейцария и САЩ.

Сподели в: