"Елада Пиньо и времето" на сцената на Сълза и смях

Спектакълът на Малко театро от Будапеща, създаден по романа "Елада Пиньо и времето" ще се играе на сцената на "Сълза и смях", на 24 септември от 19:00 ч.

Критиката го определя като "фузионален театрален перформънс" по едноименния роман на Керана Ангелова, в който текст, музика, изобразително изкуство, движение се превръщат в театър.

Самобитният текст на Керана Ангелова, един магически роман, е хроника на една необикновена съдба. Магически текст, който издига човека над ежедневието. Спектакълът се гради на изненади: необикновени асоциации от картини и мисли, дръзко използване на символите препращат зрителя в една мономитология, която се развива по своя собствена логика и поелият риска на пътешествието получава естетическа наслада чрез неизчерпаемите, ярки и вдъхновяващи внушения на текста. Двама различни по душевност артисти са обединили по необичаен начин духовния си потенциал. Музика, слово, творческо съзвучие, нови образи се раждат от безграничната свобода в изящните импровизации на Габриела Хаджикостова и Николай Иванов ОМ.

В ролите:

Елада Пиньо – Габриела Хаджикостова
Музика – Николай Иванов ОМ
Светлина – Ищван Наги

режисьор: Габриела Хаджикостова

Композитор: Николай Иванов

Времетраене: 70 минути, без антракт

Сподели в: