Екстремно предизвикателство за духа и тялото в Родопите

Миналият уикенд в Пампорово и Смолян се проведе състезанието Elevation999 – четвърти кръг от Българските Ендуро Сери за 2015.

Организаторите на събитието – Велопарк Пампорово и Консепт Криейтив, поставиха всички участници в състезанието пред екстремно предизвикателство за духа и тялото. Всеки един състезател трябваше да се пребори с общо 6 отделни етапа с обща дължина над 22 км технични планински трасета преминаващи от връх Снежанка до центъра на Смолян, изпълнени с множество естествени препятствия, като камъни, корени, кал, тесни пътеки с обратен наклон и др.

В надпреварата се включиха точно 69 човека от цяла България и няколко представителя на съседна Гърция, които се бориха за призовите места в отделните категории.

Временния фаворит в ранклиста – Иван Колев от отбора на Рам Байкс, успя да постигне голям успех, като завоюва четвърта поредна победа в сериите! Той се класира първи в четири от шестте етапа на състезанието и успя да премине целия маршрут от над 22 км за време 30:33.66 минути.

Състезанието се проведе с подкрепата на Пампорово АД и община Смолян и с него беше сложен официален край на летния туристически сезон в курорта.

Лятото на 2015-та беше изключително успешно с голяма посещаемост и постоянна заетост на легловата база в курорта.  Очаква се следващата година тенденцията да продължи, а сега започва  трескава подготовка по зимния сезон, които ще бъде изпълнен с много приятни изненади.

Повече ще научите от прикачените файлове, а за всякаква допълнителна информация и снимки не се колебайте да се свържете с нас.

Сподели в: