Екстремни спортове, екология и туризъм в Дни на предизвикателствата 2015

Дни на предизвикателствата 2015 ще се проведе в зала 3 на НДК от 1 до 3 декември. Това е единадесетото издание на фестивала за екстремни спортове, екология и туризъм. Специален гост на форума ще бъде един от най-известните планински бегачи и катерачи в света.

Програмата вече е целодневна и включва: прожекции на приключенски и екстремни филми, лекции, презентации на атлети и пътешественици във вечерната част, а през деня за посетителите са предвидени уъркшопи, практически курсове и открити дискусии.

През цялото време и през тритие дни в залата ще има изложение на спортна екипировка, туристически услуги, технологични и хранителни продукти, специализирани в областта на алтернативните и екстремни спортове и насърчаващи здравословния начин на живот сред природата.

Акцент в програмата е бележещото възход планинско бягане. Специален гост ще бъде французинът Жулиен Шорие, носител цяла поредица от отличия от престижни състезания на световно равнище. Той е двукратен победител от Grand Raid de la Reunion, La Diagonale des fous (Франция), Hardrock Hundred Mile Endurance Run (САЩ), Ultra Trail du Mont Fuji (Япония), Madeira Island Ultra Trail (Португалия), Ronda del Cims (Андора) и др.

От българска страна дисциплината достойно ще представи Кирил Николов-Дизела, подобрил тази година времевия рекорд при преминаването на маршрута "Ком-Емине". 

Сред гостите ще бъде и легендарният катерач Бен Муун, пионер в преодоляването на едни от най-трудните скални маршрути в световен мащаб. Между тях емблематичен е Hubble през 1990 г., с чието изкачване Муун се превърна в първият атлет, успешно преминал 8C+ маршрут (по-късно категоризиран като 9A).

Българският алпинист Боян Петров ще разкаже за изкачването на Манаслу през тази година.
 
Билетите са в продажба на цените от миналата година.
Тридневният пакет струва 20 лв. от Ticketlogic.bg и билетен център НДК и 17 лв. от магазини "Стената".
На място в дните на събитието цените ще са 23 лв. за три дни и 10 лв. за еднодневни.

Сподели в: