"Екстравагантна зима" ни очаква с Жени Живкова

Известната дизайнерка Жени Живкова ще представи есенно-зимната си колекция "Екстравагантна зима" на 16 септември 2009г. в зала 3 на НДК. В ревюто ще участва 14-годишната дъщеря на г-жа Живкова – Андреа Стефанова.
Ето какво казва стилистката за новата й колекция: „”Екстравагантна зима” e името на новата ми колекция, тъй като чрез тези облекла през есенно–зимния сезон, жените ще излъчват увереност и ще са секси, без да парадират с това. Същевременно жените облечени в „Жени стил” ще заявят себе си пред света с новата си различна визия и ще изглеждат по-смели и самостоятелни.

Произведенията ми са адресирани към онези жени, които държат на своята фигура и полагат постоянни грижи за нейната перфектност. Това са жените, които съумяват да съхранят момичешкото в себе си, да опазят своя младежкия дух."

Акцентите в колекцията са:
за роклите е богатото разнообразие от кройки: освен класическата права рокля, доминират наборите и чупките. Модерни са срезовете в талията, ръкавите и в други важни части на облеклото. В някои от моделите дължините са над коляното, но са актуални и други решения – под и около коляното. Налагат се и роклите – сукмани.
Освен традиционните прави дълги панталони, на мода идват панталоните с дължини около и над коляното, наподобяващи бермуди.

Сподели в: