Експериментален джаз от Норвегия можете да гледате в Пловдив

На 24-ти януари, още преди официалното си откриване, новият пловдивски клуб Lebowski ще представи един размазващ концерт за любителите на съвременния Jazz Fusion с много groove и отворени импровизации.

Базираното в Осло Roy Powell Peak Experience Trio e основано от британеца Roy Powell (клавир, синтезатори, moog), норвежеца Per Mathisen (бас) и българина Иван Македонов (барабани).

Roy Powell Peak Experience Trio е едно искрено завръщане към корените на електро джаза. Комбинацията от рок-джаз, фънк и латино направо ще докара до екстаз любителите на качествената музика. С изключителна виртуозност, свободно и елегантно музикантите смесват звука от класически иструменти като Fender Rhodes пиано, Moog синтезатор, Hohner E7 клавинет с фънки бас и много барабани. Като суров ориентир групата звучи между Medeski-Martin-Wood, Hermeto Pascoal, Chick Corea, Jimi Hendrix и всичко, което стопля сърцето ви.

Триото изпълнява оригинални композиции на Roy Powell и използва разнообразни нструменти, което прави звученето им  много по-обемно от това на едно класическо джаз трио. Албумът на Roy Powell North by Northwest е избран за най-добър албум на 2001 година от Amazon.co.uk. Негови композиции са включени в много джаз компилации и се изпълняват по цял свят.

Почитателите на джаза в България имаха възможност да се докоснат до магията на Roy Powell Peak Experience Trio през месец март, 2008 година, когато триото посети България за първи път. Сега те са отново тук за още повече groove и електро звук!

Билетите за на цена от 12 лв. на предварителна продажба и 15 лв. в деня на събитието. Продават се в магазините Music Center (Отец Паисий 5), магазини На тъмно, Office 1 Superstore и на www.ticketstream.bg

Клуб Lebowski (бившият PSS) се намира на ул. Гладстон 1 в Дома на науката и техниката, входът е от страната на р-т Central Park. За контакти тел: 0898 302424

www.myspace.com/roypowellpeakexperiencetrio
www.clublebowski.com
www.ticketstream.bg

Сподели в: