Експедиция "Железен път – по пътя към морето"

Почти два месеца след успешно приключилата експедиция „Речен път – България от край до край“ смолянският пътешественик Вилиан Стефанов вече се отправи на ново интересно приключение. Намерението на младия авантюрист е да измине пеша разстояние от 571км, следвайки железния път по линията Калотина – София – Варна. Очаква се да премине през над 100 железопътни спирки и населени места, а до успешния финал във Варна го делят около 4 седмици.

През последните 5 седмици Вилиан тренира духа и тялото си с изминаването на дълги маршрути в едни от най-дивите и затънтени кътчета на Родопите, като разчиташе единствено на собствените си умения за оцеляване в трудни ситуации. Освен това той прекоси и пеш разстоянието по жп линията Сомовит до Плевен, с което успя да добие представа за условията, които го очакват при преход на такъв терен.„Най-голямата заблуда е, че имаме време“, споделя той и отправя призив: „Нека да изживеем пълноценно всеки един момент от живота си и да му дадем смисъл – цел която да следва.“

Вилиан вече доказа невъзможното, пресичайки за 25 дни нашата страна, от юг на север с каяк, пеша и с велосипед.Разказ от първо лице, придружен със снимков материал от деня, ще бъде публикуван ежедневно на страницата за екстремни туристически дестинации www.forgottenbulgaria.com. За контакти с Вилиан по време на пътешествието: 0894848916.

Сподели в: