Екологичната катастрофа е близо – предупреждава ни филмът Home

От днес 23 до 27 септември под наслов „ Избрах – чист и зелен Бургас“ започва екологичната седмица в града. С поглед от високо филмът „Home“  ще покаже какво причинява глобализацията на заобикалящия ни свят.

На 24 септември, на откритата сцена „Охлюва“, от  19 часа по завладяващ и  любознателен начин филмът „Home“  ще представи на готите и гражданите на Бургас ефекта от масовата индустриализация и глобализация в света. Home е описание на това как проблемите на Земята са свързани помежду си . В лентата  участват  54 държави с кадри отвисоко, които са  представени от две гледни точки – като екологични страни с непокътната природа и места с бурно развиваща се  индустрия.

Учените казват да променим начина си на живот, да спрем изчерпването на природните ресурси и катастрофалното влияние върху климата на планетата.Към това ни приканва филмът. Поглед отвисоко на изключително красивия ни дом и неговите тежки проблеми, причинени от западното индустриално мислене. Този филм е един опит да се подсетят хората да оставят и на идните поколения възможност да се радват на Земята и да живеят в този рай.

Филмът на Ян Артюс Бертран е станал възможен благодарение на PPR Group и копродуцента Люк Бесон.

Сподели в: