Екзотични пейзажи и абстракции в изложба на Вера Балджиева

Вера Балджиева, млад перспективен автор, представя първата си самостоятелна изложба "Завръщане към себе си" в столичната галерия "Арт Муза". В нея тя е подбрала живопис, графика и смесена техника в 70 произведения: екзотични пейзажи, натюрморти, цветя, декоративни, фигурални и абстрактни композиции.

Според своето настроение и интерес тя обича веднъж да отделя внимание на детайла, а друг път да работи на едро с големи петна и обобщени форми като навсякъде художничката демонстрира един самороден талант, самоусъвършенстван и доразвиван при работа й в школи и ателиета на различни художници.

Разноликостта на творчеството на Вера Балджиева иде и от многостранността на интересите й. Тя пише стихове, обича приложното изкуство, занимавала се е лека атлетика, плуване, акробатика, каланетика, аеробика, фънк балет, а сега изучава ориенталски танци. Обича да пътува из близки и далечни страни и да се запознава с различни култури и природа по света. Наскоро е посетила заедно с годеника си Драго Турция, Гърция, Тайланд, Египет и мечтае да живеят на изток в някоя далечна топла страна край морето.

Самата Вера Балджиева споделя историята на своя живот и подтика за настоящата експозиция: „Като дете обожавах да рисувам. Много исках да бъда художничка като порасна. Но както става с почти всички хора, забравих за мечтите си  и се насочих към нещо по-реално. Завърших с отличие маркетинг и второ образование  финанси. Сменила съм може би над 20 работни места, но нищо не можеше да ме удовлетвори. Един ден просто седнах и започнах отново да рисувам, и… не можах, а и не поисках да спра.”

Експозицията може да бъде видяна до 9 февруари 2010 г.

Елена Бирбичукова с изложба "Човекът и природата"

 

Сподели в: