Екатерина Иванова: Ценя изпълнителите, които сами пишат музиката си

В поредица от интервюта представяме 7-те български момичета, достигнали първия кръг за певчески таланти в музикалния конкурс AVON Voices.

Екатерина Иванова е на 22г., от Несебър. Научава за конкурса от приятелки, които настояват тя да участва. Не си пада по интервютата, но истински цени изпълнителите, които сами пишат музиката си. Затова и двете песни, с които участва в AVON Voices, са подбрани на този принцип и са близо до нейния вкус – свежи и млади. Уважава класиките, но предпочита да е в крак с времето си, което предлага твърде добра музика, неотстъпваща по нищо на тази, която слушаме навсякъде от години и по хиляди пъти.

Как решихте да участвате в конкурса?
Първоначално се колебаех. Музиката, която слушам и пея, доста се различава по стил от песните, между които трябваше да избирам. В същото време бях любопитна. Интересно ми беше докъде ще стигна, а заснемането на видеото за участие не беше трудно. Един ден просто направих записа и го изпратих.

С какво AVON Voices промени живота Ви?
Като начало придобих още повече увереност във възможностите си, попадайки сред малкото достигнали до този етап на конкурса. Разходих се из Париж, работих с професионалисти на световно ниво, наблюдавах как протича едно наистина желязно организирано събитие и упражних английския си. Събрах забавни спомени и ценен опит, което е най-важно за мен.

Това ли е най-голямото приключение, което сте изживявала някога?

Голямо приключение – със сигурност, различно от всички останали. Не обичам да степенувам.

От Балканите само българки сте се класирали за първи кръг. Какво е усещането?

Не само. Специално от Балканите, доколкото помня, има класирали се момичета и от Румъния и Хърватска.

За какво мечтаете?
Да осъществя своя авторска музика – точно такава, каквато аз искам. Ако ми донесе и доходи, без да има нужда да правя компромиси с музикалните си предпочитания, какво по-хубаво от това?

Какво Ви предстои оттук нататък?
Предстои ми завършване на бакалавърска степен, работа по два нови музикални проекта и едно запомнящо се лято, надявам се.

Прочетете още:
7 българки ще се състезават в музикален конкурс в Париж
Български талант в лицето на Симона Велкова
Михаела Филева: Искам с песните ми хората да се усмихват
Антония Маркова: Повярвах, че имам глас и талант за музика
Десислава Златева: Когато пея, се пренасям в друг свят
Ива Иванова: Конкурсът AVON Voices ме накара да повярвам в себе си

Сподели в: