Едно желание за един ангел

Пиша Ви от името на Фенклуба на Тоше Проески, който обединява почитатели на неговата музика от всички балкански страни – Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора, България, Словения. Музикант, който нелепо и много рано си отиде от този свят.

Всички ние се обръщаме към Вас с една искрена и много важна за нас молба. Ние, всички фенове, искаме на тазгодишното издание на Evrovision да се отделят поне 5 минути на Тоше Проески! Молбата ни към вас е да ни подкрепите в това начинание, тъй като ни е нужна подкрепата на 10 държави участнички във форума! Досега имаме подкрепата на Македония, Словения, Босна и Херцеговина, Малта и Италия. Вашата подкрепа за нас е много важна, защото именно в Истанбул през 2004 г. Проески представи родината си Македония в престижния конкурс Евровизия с песента си “Life” (http://www.youtube.com/watch?v=5qZSiATVysI). Може да предположите колко важно място в живота и кариерата му заема вашата страна. Тогава хората, ценящи хубавата музика, са имали възможността да усетят таланта и енергията на този млад мъж.

Роден през 1981 г. Тоше Проески беше спечелил сърцата на хората не само в родната си Македония, музикалната му кариера беше във възход почти на целия Балкански полуостров. На 16. 10. 2007 г. при автомобилна катастрофа Проески загина, оставяйки след себе си издадени 7 албума. Той носеше музиката в сърцето си, и влагаше душата си на сцената (http://www.youtube.com/watch?v=LKRaXPYSzKY)

Проески остана в сърцата ни не само с таланта си, но и с доброто си сърце. През 2004 година той беше обявен за посланик на добра воля на УНИЦЕФ за Балканите. По този повод беше издадена песента “This world” (http://www.youtube.com/watch?vKfdVOklic). Сравняван от световните медии дори и с Елвис Пресли, за нас той винаги ще си остане Балканският ангел. Наричаме го така, защото не веднъж е подавал ръка за помощ към болните или изоставени деца. Показваше ни, че в този свят децата имат право някой да се грижи за тях, да им помага и да им показва, че светът може да е не само лош. Учеше на същото и нас, неговите почитатели, и остави в нашите сърца желание да бъдем по-добри хора. Участвал е в безброй хуманитарни концерти.

С тази наша инициатива, ние искаме да му покажем, че изпитваме благодарност за това, което остави след себе си. Да му благодарим за музиката му, и да покажем, че ще помним името му. Ние чувстваме това като дълг. И се надяваме, че Вие ще застанете на наша страна. Защото казват, че истинската музика не признава граници и територии.

Сподели в: