Една незабравима година за Лиан Мориарти

Тази година беше изключително успешна и вълнуваща за Лиан Мориарти.
Началото на 2017 донесе на австралийската писателка едно от най-ценните признания – това на читателите. Романът й „Виновни до доказване на противното“, който ще излезе със знака на „Хермес“ на 5 октомври, стана „Книга на годината“ според потребителите на Goodreads – най-големия портал за книжни маниаци.

През февруари HBO започна излъчването на хитовия сериал „Големите малки лъжи“, направен по едноименния бестселър на Лиан Мориарти. Отзивите за него бяха отлични, а преди дни на бляскава церемония в Лос Анджелис той спечели осем награди „Еми“.
„Големите малки лъжи“ беше избран за най-добър мини сериал, а холивудската звезда Никол Кидман беше отличена за главна женска роля. Жан-Марк Вале получи приза за режисура. За поддържаща женска роля „Еми“ спечели Лора Дърн, а за поддържаща мъжка роля Александър Скарсгард. Сериалът беше удостоен и с три награди „Еми“ за творческо изкуство в категориите за актьорски състав (мини сериал), костюми и музикално оформление.

Следващата книга на Лиан Мориарти, която ще бъде филмирана, е „Тайната на моя съпруг“. Неотразимата Блейк Лайвли, която е и продуцент на лентата, ще се превъплъти в главната женска роля.

„Тайната на моя съпруг“ се превръща в световна сензация, продава се в над 3 милиона екземпляра и е обявена за най-добра книга за 2013 г. от „Амазон“.

До края на 2017 има още време, а Лиан Мориарти достатъчно потенциал за нови постижения.
Да й пожелаем успех!

Сподели в: