Един португалец ни обещава провал

"Обещавам ти провал" е последният роман на младия португалски писател Педру Шагаш Фрейташ (издателство "Софтпрес").
Можете да я намерите в книжарниците от днес, 19 ноември, което ни прави едва третата страна, в която ще бъде представена книгата.

Kнигата е издадена с финансовата подкрепа на Direção-Geral do Livro, dos Arquivos e das Bibliotecas (Главна дирекция „Книги, архиви и библиотеки“ на Португалия)

За по-малко от година и половина от излизането на романа, той претърпява повече от 30 преиздания в Португалия и достига тираж от 150 000 продадени екзмепляра. В Италия книгата също чупи рекорди – до този момент са продадени 200 000 екзмепляра.  Предстоят преводите и излизането му в Испания, Великобритания и др.

* * *

Има книги, в които се влюбваш от първата страница. Колкото и сложна да е връзката ви след това, тази първа любов остава. „Обещавам ти провал от Педру Шагаш Фрейташ е една от тези книги.

Португалският писател ни отвежда на интимно пътешествие в най-дълбоките бездни на душата в търсене на причините защо пропускаме любовта. Читателят ще опознае различните лица не само на любовта, но и на живота. Ще изпита мъка, страст, радост, възхита и горест – целия спектър от емоции, на които е способно едно човешко същество.

Обещавам ти провал“ е пиано – минорните и мажорните истории в нея са клавишите и струните, на които авторът свири разтърсваща симфония за живота в цветната му прелест. Тази книга е като танц – в нея героите пулсират в неравноделния ритъм на крайностите и са отворени като рани до сърцевината, където е есенцията на душата им. В романа читателят надниква като в огледало или бездна. Една крачка… и ще се срине в себе си, за да се преоткрие.

„Обещавам ти провал“ шепти съкровени истини за любовта – единствената, през която е невъзможно човек да премине невредим. Защото тя идва, когато се провалим в опитите си да бъдем съвършени.

Отзиви от читатели:
 
„Обещавам ти провал“ е поток на мисълта, странстванията на един влюбен мъж, който си спомня, припомня, призовава; и на една жена – откликваща или не, съществуваща или още несрещната. 
Темз Арабаджиева, Книжно: На по книга, две
 
Любовта разказва…
Любина Йорданова, Хеликон

Готови ли сте роман да прави любов с вас?
Десислава Желева, www.AzCheta.com

Португалецът Педру Шагаш Фрейташ е сред най-популярните писатели в родината си. Едва 35-годишен, той има издадени над двайсет книги. Изявява се още като журналист, рекламен редактор, сценарист и лектор по творческо писане. Шеговито описва себе си като човек, който „пише“, „обича котки, кучета и хора“ и „вярва, че най-хубавата страна е Хленчоландия, където се подвизава всеки ден“.
 
Прочетете още:

Откъс от "Обещавам ти провал" от Педру Шагаш Фрейташ

 

Сподели в: