"Еволюция" е темата на юнското Поетично кафене

Темата на юнското Поетично кафене е "Еволюция". Еволюция (от латинската дума evolutio, „разгръщане“, „разкриване“) е научен термин, който означава процес на растеж, промяна или развитие.

Чрез поезията ще потърсим отговори за промяната и растежа в живота на всеки човек, на българското общество, на човечеството; на отношенията в любовта между двама души, а защо не и между снаха и свекърва (този вечен митичен конфликт). Темата предполага както драматична така и хумористичечна интерпретация.

Очакваме ви с до 2 свои авторски стихотворения само по темата.

Това издание на Поетично кафене ще започне с връчването на грамоти на 5-те победителя от Конкурса за кратък разказ "Смелостта е началото на победата", организиран от Kafene.bg и Audiknigi.bg. Няколко думи за конкурса и критериите ще каже представител на журито.

Повече за "Поетично кафене":
Поетичните кафенета са традиционни ежемесечни сбирки на Kafene.bg, на които четем стихове и импресии по зададена тема. Срещите ни нямат състезателен характер, а имат за цел да споделим общата си любов към красотата на поезията. Естествено поетите, като хора на изкуството, имат нужда от зрители, затова каним не само автори, но и аплодираща публика, която обича рециталите.

Вход: Срещу консумация от бара

Място: Кафе-клуб Влайкова
Кога: 13 юни, 15:00 ч.

Ето някои от предишните ни теми:

Да достигнеш ръба с поезия
Поетическо дишане с лечебен ефект
В началото бе словото, физиката и #wearecharlie
Пътуването е поезия и проза
Дългото удоволствие от кратката поезия
Тъмното излезе на светло в октомврийското "Поетично кафене"

Сподели в: