Евелина Катерова със самостоятелна изложба – Рисувана коприна и бижута

"Реверанс" е заглавието на изложбата, която е втората в рамките на две години, е подбрано неслучайно – чрез творбите си художничката иска да изрази своята благодарност към учителите, които са я водили и напътствали в света на изкуството.

Основен фокус на изложбата е идеята за четирите природни стихии – вода, въздух, земя и огън. Именно природата вдъхновява авторката за орнаментиката на бижутата – растителна, флорална, геометрична, както и формите – листа, стилизирани цветя, миди, спирали, топчета. Накитите са изработени изцяло на ръка. Това вдъхва живот и магия на уникалната комбинация от камък и метал.

Шаловете от рисувана коприна са изработени в съответните цветови хармонии и допълват накитите. Ефирността на материята и преливащите се багри подсилват цялостния ефект.

Самото оформление на изложбата е изключително оригинално и отново насочва към идеята за природата, жената и хармонията между тях.

Евелина Катерова е родена в гр. София. Завършила е СХУПИ, специалност “Художествена обработка на метала” и Националната художествена академия.

Откриването ще бъде на 3 декември (събота) от 18.30 ч. в Арт и хоби клуб Рояна, ул. Цар Самуил 22, където художничката води курсове по живопис и рисувана коприна за възрастни.
Творбите ще бъдат изложени там до Коледа.

Сподели в: