Евгений Петров за цветовете, доброволчеството и проекта "Let’s Colour"

Евгений Петров е основател на Red Lemon Marketing след 10 години работа на мениджърски позиции в различни индустрии, предимно в IT и телекомуникационния сектор. В това интервю специално за читателите на Kafene.bg Евгений представя проекта "Let’s Colour".

Имаме ли нужда от цвят в сивото ни ежедневие?
Тази снимка е част от отговора на въпроса… по една или друга причина действителността около нас е доста изхабена и сива и се нуждаем спешно от цветове в живота си. За нас беше важно да променим средата на децата от 68 СОУ в Дружба, в която прекарват голяма част от деня, за да видят, че тази среда може да бъде весела, дружелюбна и цветна.

Как се роди идеята за Let’s Colour и как я реализирахте?
Идеята за Let’s Colour Project се роди в процеса на работа с един от клиентите на Ред Лемън Маркетинг – Вамко ООД. Компанията е официален вносител за България на продуктите на концерна Akzo Nobel, които са създателите на Let’s Colour Project (http://www.letscolourproject.com/ ). Проектът е осъществяван в много страни по света и идеята да внесем качество в живота на хората, чрез цветове ни се стори страхотно готина и веднага скочихме с главата надолу в нея. (смее се)

Разбира се, когато осъществяваш даден проект за първи път винаги има предизвикателства и ние работихме няколко месеца по Let’s Colour Sofia, но след края му страхотно сме доволни и се радваме, когато минем покрай 68 СОУ в Дружба.

Кои са основните предизвикателства при реализирането на подобен проект?
Аз лично не усетих някакви невероятни трудности по този проект. Такъв тип готини идеи се осъществяват изключително лесно, може би защото са симпатични и целият екип работихме с огромно удоволствие.

Другата страна е, че подбрахме правилно партньорите си – екипите на Трансформатори и художниците от 140 идеи. От своя страна Вамко ООД дариха за проекта над 75 литра грунд и повече от 350 литра висококачествена боя, като осигуриха всичко необходимо за проекта.

Отдавна не бях работил със страхотни и ентусиазирани млади хора, които изпипаха всичко до най-дребния детайл – резултата от общата ни работа е видим за всички.

Помогнаха ли социалните мрежи и как?
Да, разбира се, помогнаха изключително много. Let’s Colour беше сравнително непозната инициатива за България и социалните мрежи са задължително условие за бързото му популяризиране, което впрочем ще продължи и по-нататък. Социалните мрежи са агрегатор на мнения, медии, статии и едва ли вече има компания, която да си мисли, че може да мине без тяхното участие. Но това е стандартната страна на нещата.

Всъщност Let’s Colour Project има специфични черти – той е некомерсиален проект, осъществява се с помощта на доброволци, боите се даряват и бюджетът не е голям. Знаете, че стандартните медии отразяват предимно рекламодатели и затова в голяма степен разчитахме на социалните мрежи и блогърите, да отразят събитието. Ще разчитаме и в бъдеще, защото събитието трябва да е истинско, неформално и осъществявано от хората – от тези, които боядисват, през организаторите, до тези, които пишат за него.

Ще продължите ли да трансформирате градските пространства?
Да, това е и нашата идея. Компаниите трябва да дават на хората възможности да подобряват, да правят по-дружелюбна и усмихната средата си на обитаване и аз мисля, че подобни инициативи, в различни сфери, ще стават все по-често явление. Като маркетингова компания ние разбираме тази идея и ще се опитваме все повече да я осъществяваме в работата си.

Още по темата на Kafene.bg:

Проектът Let’s Color с първо събитие в България

Сподели в: