“Д-р Ливингстън, предполагам” на арх. Петър Бакърджиев

Излезе от печат последната книга на арх. Петър Бакърджиев – “Д-р Ливингстън, предполагам”, в която той разказва за последното си пътешествие в Африка. Книгата ще бъде представена за пореден /последен според автора/ път в книжарница “Хеликон” в петък, 29 февруари 2008 г. от 18,00 часа. За първи път в изданието е включен диск с уникални фотографии от Африка и запис на екстремно преживяване по време на рафтинг по река Замбези. Това събитие по традиция съвпада с поредния рожден ден на автора. Както самият той казва “Какво струва първият път пред последния! Питайте бившия пушач – коя цигара помни? Първата или последната? Първата или последната целувка на жените, които сме обичали, ни е развълнувала повече? ….Запомнете завинаги:истинското предизвикателство е именно последният път!

И още малко от автора: “Най-вълнуващите мигове в живота на човека са, когато той прави нещо за първи път. Когато за последно направи нещо за първи път – значи животът му фактически е привършил”.

Кратък, но съдържателен списък с книгите на автора:
1. “ Двайсет хиляди левги без вода” 2003 г.
2. “ Рикша под дъжда” 2004 г.
3. “Върху змийската кожа на пътя лежа” 2005 г.
4. “Хардал” 2006 г.
5. “Хуракан” 2007 г.
       
На 29 февруари, в навечерието на Баба Марта, книжарница “Хеликон” ще поздрави гражданите и гостите на любимия ни град Стара Загора с уникален подарък. В центъра на града, на главната улица – бул.”Цар Симеон Велики”102, точно пред книжарницата, ще грейнат в нова премяна две дървета – “опаковани” като огромни мартеници в бяло и червено. С тази инициатива “Хеликон” посреща пролетта и поздравява многобройните си клиенти с пожелание за добро настроение, усмивки и положителни емоции с любимите книги!
       

Сподели в: