„Дясната ръка” на Стинг, Доминик Милър у нас за премиерата на новия си албум

Студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще изнесат открит урок пред световно известният китарист Доминик Милър. В него те ще представят автентични български фолклорни изпълнения, както и характерния за географските ни ширини неравноделен такт – 7/8, към който китаристът проявява специален интерес. 

„Дясната ръка” на Стинг от своя страна ще върне жеста, като проведе музикален уъркшоп за всички фенове на китарата на 28 май 2012 г. (понеделник) от 18:00 часа, в сградата на АМТИИ на ул. „Съборна” 10 в Пловдив. Достъпът до него ще  бъде абсолютно безплатен. Уъркшопът ще бъде разделен на три части. В първата Милър ще представи свои композиции, във втората ще говори за своята музикална философия – от практически съвети до взаимодействието му с останалите музиканти на и извън сцената, а на финала ще отговаря на въпроси от публиката.

„Желанието на Доминик да се срещне лично с младите музиканти у нас доказва, че той наистина е приятел на страната ни. Неговият интерес към българската народна музика е изключително силен. Прекрасно е, че има още един музикант от световна величина, който да бъде посланик на фолклора ни и на българската музика като цяло”, каза Дорина Маркова, организатор на концерта.

Доминик Милър пристига у нас за премиерата на новия си албум „5th House”. На 29 май 2012 г. (вторник), на сцената на Античен театър, гр. Пловдив, от 20:30 часа, той ще свири в компанията на Майк Линдъп, пианист на Level 42, белгийския майстор на баса Николас Фижман и мароканското „явление” – барабаниста и перкусионист Рани Криджа.

Организатори на концерта са известната българска цигуларка Дорина Маркова и Община Пловдив, а събитието се реализира с подкрепата на TUBORG.
Билетите за концерта на Доминк Милър са на цена 25 лв. и могат да бъдат закупени от мрежата на eventim.bg, Мюзик Център на ул. „Отец Паисий” 3 и касите на Операта в гр. Пловдив.

Сподели в: